Головна  →  Новини  →  24 квітня 2024

Бібліотеки Подільського району провели низку заходів до Дня довкілля та Всесвітнього дня Землі

17 квітня працівники бібліотеки імені Юрія Збанацького для дітей запросили учнів 1-Б класу СШ №193 на екологічну стежку «Чисте довкілля – здорова нація», присвячену Дню довкілля, який щорічно відзначається третьої суботи квітня.
Подорож Країною Довкілля «Простягаємо руки природі, щоби з нею жити в злагоді» була цікавою і пізнавальною. Подорожуючи стежиною під назвою «Пізнавальна», діти дізналися що таке довкілля та переконалися, що усе в природі взаємопов’язане під час гри «Павутинка». Своє ставлення до довкілля діти продемонстрували у грі «Можна – не можна». Також малеча ознайомилася з цікавими книгами про природу та різноманітними мешканцями лісів і водойм.



22 квітня жителі нашої планети відзначають Всесвітній день Матері-Землі (Міжнародний день Землі). З цієї нагоди бібліотека імені Джамбула Джабаєва презентувала книжкову ековиставку «Земле наша – мати рідна!».

Також у цей день у бібліотеці провели мультимедійну годину «День Матері-Землі», на яку завітали вихованці ЗДО № 45 групи «Ягідка». Вони дізнались багато цікавого про це свято: коли, як і де воно зародилося, як важливо берегти нашу планету, її природу, відгадали багато загадок, переглянули мультики та взяли участь у руханці.

До відзначення Всесвітнього дня Землі бібліотека імені Віктора Некрасова підготувала віртуальну вікторину «Наша прекрасна планета».

Центральна районна бібліотека імені Івана Франка до Всесвітнього дня Землі підготувала ековиставку «Під зеленими вітрилами майбутнього».

Щорічно, 22 квітня, відбувається єднання народів планети щодо захисту навколишнього середовища і збереження природних ресурсів. Прозоре чисте повітря, блакитні річки, озера, джерела, величні ліси, квітучі гаї та тваринний світ мають бути завжди під нашою опікою. Шануймо нашу Землю! Кожен із нас – це часточка всього живого, і саме від нас залежить, яке довкілля ми передамо у спадок своїм нащадкам. Бережімо природу разом!

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024