Головна  →  Новини  →  16 квітня 2024

Лекція-екскурсія «Від хуторів до великого житлового масиву. Історія мікрорайону Нивки»

Лекція-екскурсія «Від хуторів до великого житлового масиву. Історія мікрорайону Нивки»

11 квітня в універсальній публічній бібліотеці №11 відбулася лекція-екскурсія «Від хуторів до великого житлового масиву. Історія мікрорайону Нивки».

Київський краєзнавець Олександр Михайлик розповів читачам бібліотеки про макротопонім Нивки в сучасному розумінні. Нивки – це поєднання понад десяти селищ, хуторів, історичних місцевостей та урочищ. Починаючи від стародавніх назв, – Хмілівщина, Сеньківщина, Васильчики, Кубельки, Галагани - до більш сучасних, Веселий Майдан, Вовча Гора, Берковецькі сади, Нивки, Дегтярі, селище Старих більшовиків. Хутір Нивки приєднали до Києва майже 100 років тому. Як хутір та дачна місцевість, Нивки відомі з 1850-х років, які потопали в безкрайньому морі садів та лісів. Сьогодні Нивки – це район, де поєднано і сучасні багатоповерхівки, і приватний сектор, і «хрущовки». Район бурхливо забудовується.  Крім цього, тут зелено і затишно. Читачі дякували пану Олександру за  цікаву інформацію.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024