Головна  →  Новини  →  3 грудня 2015

2 грудня відбулось розширене засідання Громадської ради при Подільській районній в місті Києві державній адміністрації, приурочене Міжнародному дню інвалідів (фото)

2 грудня відбулось розширене засідання Громадської ради при Подільській районній в місті Києві державній адміністрації, приурочене Міжнародному дню інвалідів (фото)

У вступному слові виконуючий обов’язки голови Подільської райдержадміністрації Микола Дубовик  зазначив, що, відзначаючи щороку Міжнародний день інвалідів, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги і висловив вдячність громадським активістам за їхню участь у вирішенні проблем інвалідів.

«Цей день нагадує нам про проблеми інвалідів, необхідність створення таких умов, які дадуть їм змогу відчувати себе рівними у суспільстві. У Подільському районі є більше 15 тисяч людей з інвалідністю, які потребують належного ставлення до себе. Сьогодні районна влада взяла на себе зобов’язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них необхідних соціально-побутових умов життя, але вагомий внесок у вирішення цих питань вносять громадські організації. Ми вдячні вам за вашу активну життєву позицію, небайдужість та людяність", - сказав у своєму виступі в.о. голови райдержадміністрації та вручив грамоти вагомий внесок у вирішення проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями представникам громадських організацій.

На засідання був запрошений голова громадської організації «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» Володимир Петровський, який зазначив, що усунення бар’єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, гарантування безперешкодного доступу до об’єктів житлового та громадського призначення має бути одним із пріоритетних напрямків соціальної політики нашої держави, а результатом спільної роботи влади та громадських організацій інвалідів має стати поступове впровадження європейських стандартів життя для людей з обмеженими можливостями, їх інтеграція у сучасне суспільство. Він також розповів про досвід формування безбар'єрного середовища для людей з інвалідністю в європейських країнах.

Присутні на засіданні керівники структурних підрозділів райдержадміністрації доповіли по напрямках своєї роботи про реалізацію прав інвалідів, а саме: право на медичну допомогу (безкоштовну або на пільгових умовах); на медичну реабілітацію і санаторно-курортне лікування; право на забезпечення безперешкодного доступу; право на освіту, працевлаштування, на матеріальне забезпечення та соціально-побутове обслуговування; крісла-колясками, протезно-ортопедичними виробами. 

За результатами засідання підготовлено протокол доручень для подальшого опрацювання та розгляду на наступному засіданні Громадської ради, яке відбудеться 23 грудня 2015 року о 15.00.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024