Головна  →  Новини  →  30 квітня 2024

Відбувся урочистий захід, присвячений 50–річчю від заснування Київської дитячої музичної школи № 31 у Подільському районі м. Києва

Київська дитяча музична школа № 31 відсвяткувала свій 50-річний ювілей.

За час існування музичну школу закінчило більш як 1800 юнаків та дівчат, кращі з яких продовжили навчання у різних мистецьких учбових закладах. Станом на сьогодні контингент школи складає 316 учнів, якими опікуються 40 викладачів з вищою професійною освітою та навчають дітей з 12 дисциплін. Вихованці школи добре підготовлені і є переможцями міжнародних, всеукраїнських, міських конкурсів та олімпіад.

У 2022-2023 роках учні школи здобули 50 перемог різного рівня. Ансамблі народної та камерної музики (керівник Лич В.І.), струнний ансамбль «Фантазія» (керівник Калініченко А.В), хор старших класів, вокальний ансамбль (керівник Курдибаха О.М.) переможці міжнародних конкурсів, фестивалів української пісні, престижних конкурсів різного рівня, лауреати всеукраїнських дитячих мистецьких фестивалів.

Кращі учні школи стипендіати Київського міського голови, постійні учасники і переможці міжнародних конкурсів «Нові імена України», ім. Є. Станковича, «Палітра Києва», Всеукраїнського конкурсу Олени Вериківської, «Класичний меридіан», «Різдвяні мініатюри», «Об’єднаймось ж, брати мої» та інші.

Роботи учнів художнього відділу кожного року експонуються та отримують престижні нагороди на кращих художніх майданчиках міста. Серед випускників школи Ганна Воронкова - артистка Національної опери України, Марина Морозова – солістка Оперної студії Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського, Тарас Тополя – український співак, фронтмен гурту «Антитіла», Ярослав Джусь – бандурист, композитор, аранжувальник, засновник гурту «Шпилясті кобзарі».

На свято завітала Віталіна Леонідівна Лисенко – начальник відділу культури Подільської районної в місті Києві державної адміністрації, яка відзначила роботу директора школи – Видрі Леоніда Олександровича, який опікується закладом з 1986 року та усього трудового колективу, передала вітання від виконувача обов’язків голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Івановича Коваленка. Кращих педагогів було нагороджено Грамотами Подільської районної в місті Києві державної адміністрації та відділу культури Подільської районної в місті Києві державноїадміністрації.

Пані Лисенко окреслила ряд питань, які потребують вирішення: оновлення матеріально-технічної бази школи, проведення капітальних ремонтів внутрішніх приміщень закладу, придбання музичних інструментів

«В умовах воєнної російської агресії ми ще більше переконалися, наскільки титанічною та вагомою є роль фахівців сфери культури, креативних індустрій та митців, чий досвід, талант, зусилля і спільні ініціативи допомагають тримати наш інтелектуальний та культурний фронт.

Я хочу подякувати усім, хто протягом 50-ти років плекав та формував  молодшому поколінню любов до музики, до прекрасного. Ви зробили цей світ добрішим та кращим. Бажаю Вам міцного здоров’я, теплоти у серці, добра та радості, успішної реалізації творчих ініціатив та проєктів під мирним українським небом» - саме з такими побажаннями звернулась до присутніх Віталіна Лисенко. І на завершення заходу з цієї нагоди у закладі влаштували святковий концерт із залученням професійних педагогів та талановитих учнів.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024