Головна  →  Оголошення  →  3 листопада 2023

ПРОБАЦІЯ як інструмент впливу на правопорушників задля убезпечення суспільства!

ПРОБАЦІЯ як інструмент впливу на правопорушників задля убезпечення суспільства!

Пробація – це система заходів кримінально-правового впливу, альтернативних покаранню у вигляді позбавлення або обмеження волі. Пробація зовсім не означає можливість правопорушнику уникнути покарання, проте не кожну особу, аби вплинути на неї та повернути до правослухняної поведінки, необхідно ізолювати від суспільства.

Пробація є системою, яка починає працювати з особою на досудовому етапі і продовжується після призначення судом покарання, яке відбувається без ізоляції від суспільства. При цьому система пробації забезпечує не лише контроль за виконанням обов'язків, покладених судом, але й надання консультації та допомоги для створення готовності особи жити, не вчиняючи правопорушень. Діяльність пробації базується на індивідуальному аналізі проблемних питань кожного правопорушника, розробці для кожного з них індивідуальної системи мотивації, контролю та допомоги.

Основною метою індивідуальної роботи з суб’єктом пробації є мотивування його до змін на краще та готовності жити без порушень закону. Персонал уповноваженого органу з питань пробації аналізує інформацію про особу правопорушника, виявляє проблемні аспекти, що ймовірно призвели до вчинення ним кримінального правопорушення, та спільно з правопорушником планує заходи для їх подолання.

Також Законом України «Про пробацію» передбачено такий інструмент роботи із засудженими як пробаційні програми, які призначаються особі, звільненій від відбування покарання з випробуванням за рішенням суду, та передбачають комплекс заходів, спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості.

Пробація це шанс для засудженої особи, можливість змінитися, залишаючись при цьому в суспільстві та у колі рідних.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024