Головна  →  Новини  →  6 лютого 2018

Почастішали випадки вандалізму у Подільському районі: закликаємо очевидців відразу повідомляти про такі факти (фото)

Почастішали випадки вандалізму у Подільському районі: закликаємо очевидців відразу повідомляти про такі факти (фото)

Останнім часом у Подільському районі фіксують все більше випадків  нанесення написів на фасади історичних будівель, стіни різноманітних споруд і приміщень в місцях загального користування. Всі ці дії графітерів негативно впливають на зовнішній вигляд об’єкту, а також завдають значної фінансової шкоди не тільки власникам цих будівель та споруд, але й міському бюджету.

«Правопорушники залишають на фасадах будівель різноманітні написи та малюнки. Вони не зважають на те, що будинок може бути історичною пам’яткою або пам’яткою архітектури, а це значить, що окрім власника, вони завдають шкоди і мешканцям міста в цілому, псуючи історичну цінність. І це не звичайне хуліганство, а часто - реклама наркотиків. Тому, важливо, щоб у співпраці з міськими службами та правоохоронними органами домогтися найвищої міри покарання для таких «митців». Оскільки, на моє переконання, графітник, який себе поважає, не стане малювати на історичних та архітектурних пам'ятках, а знайде для цього відповідне місце», - прокоментував ситуацію голова Подільської райдержадміністрації Валентин Мондриївський.

Так, днями вандали пошкодили фасад історичної будівлі театру, що на вул. Андріївський узвіз, 22б. Дякуючи роботі відеокамер, особи зловмисників вдалося встановити, тривають слідчі дії. Зважаючи, що зазначені особи вчинили умисне пошкодження об’єкта культурної спадщини, окрім штрафу та відшкодування завданої шкоди, їм може загрожувати і покарання, передбачене ч.2, ст.298 Кримінального кодексу України, що передбачає обмеженням волі на строк до трьох років.

Також нещодавно іншими особами пошкоджено стіни підземного переходу, що виходить до вулиці Верхній Вал. Працівники КП ШЕУ Подільського району ліквідували написи. Однак, усунути такі зображення досить дороговартісно для підприємства.

У разі, якщо ви стали свідком такого факту – негайно телефонуйте за номером 102, щоб викликати наряд поліції. Не будьте байдужими.

Звертаємо увагу, що на таких зловмисників чекає адміністративна відповідальність за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме – порушення Правил благоустрою міста Києва. Окрім штрафу, буде проведена оцінка завданої місту шкоди та складений акт щодо відновлювальних робіт. Якщо порушник відмовляється добровільно оплатити завдану шкоду, справу передають до суду для стягнення цих коштів.

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024