Головна  →  Новини  →  29 серпня 2017

Валентин Мондриївський: «З 1-го вересня сім шкіл Подільського району приєднуються до проекту «Нова українська школа» (фото)

Валентин Мондриївський: «З 1-го вересня сім шкіл Подільського району приєднуються до проекту «Нова українська школа» (фото)

28 серпня у гімназії №107 «Введенська» відбулася конференція педагогічних працівників навчальних закладів Подільського району. У її роботі взяли участь голова Подільської райдержадміністрації Валентин Мондриївський, заступник голови Віктор Смирнов, начальник управління освіти Марина Васіна, керівники та працівники навчальних закладів району.

Валентин Мондриївський привітав учасників конференції з початком нового навчального року та поспілкувався з освітянами щодо впровадження проекту «Нова українська школа».

«2017-2018 навчальний рік стане роком розвитку сучасної якісної освіти в Україні за рахунок пілотного впровадження проекту «Нова українська школа», яка передбачає нові підходи до розвитку дитини, переоснащення навчальних закладів і забезпечення їх матеріальних потреб, перегляду освітніх програм та поступове збільшення заробітних плат вчителям. І Подільський район не залишається осторонь та активно долучається до процесу: з 1-го вересня 7 районних шкіл працюватимуть за цією програмою», - зауважив Валентин Мондриївський.

Також у рамках конференції голова району проінформував про роботу в освітній галузі. «Мер Києва Віталій Кличко приділяє велику увагу розвитку освітньої галузі як в районах, так і в місті в цілому.  Звичайно ще багато роботи, але позитивні зміни є і наше завдання -  максимально зберегти потенціал розвитку освітньої галузі. Тому, ми активно ремонтуємо та проводимо реконструкцію освітніх закладів, які цього потребують. Так, працюємо наразі над шкільними стадіонами в 63 та 243 школах, над відкриттям нових груп у садочках 104, 468. На наступний рік плануємо реконструкцію в ліцеї №100, 242 школі та ін. Я щиро дякую освітянам району, батькам, меценатам та всім, хто докладає  неабияких зусиль, щоб діти 1 вересня зайшли у відремонтовані, затишні шкільні класи та теплі кімнати дитячих садочків. А найщиріші слова подяки сьогодні – педагогам: за терпіння та професійну майстерність, невтомну творчу працю та педагогічну мудрість», - сказав голова райдержадміністрації.

З презентацією про створення нової української школи виступила начальник управління освіти Подільського району Марина Васіна. Вона проаналізувала навчальний рік, що минув, окреслила плани на наступний. Детально розповіла про концепцію «Нової української школи» та зміни, які вона пропонує.

«Школи Подільського району №№ 2, 45, 93, 242,2 62 та гімназії 107 та №34 приєднуються цьогоріч до втілення концепції, яка передбачає рівноправну співпрацю між учителем, учнем і батьками та, яка буде враховувати індивідуальні здібності кожної дитини. Ми сподіваємося, що результати цього проекту будуть позитивними та корисними для всіх учасників освітнього процесу», - зауважила Марина Володимирівна. Також вона розповіла про фінансово-економічне забезпечення, підготовку до нового навчального року, відновлення дитячих садочків та груп, капітальні та поточні ремонти закладів освіти, стан загальної середньої освіту, впровадження енергозберігаючих технологій в закладах району, кадрове забезпечення та інші питання. 

До обговорення ключових питань та рекомендацій щодо перспектив розвитку освіти району долучилися  майже всі керівники навчальних закладів, педагоги-новатори, які ділилися своїм досвідом щодо розвитку обдарованої дитини, спеціалізації школи в дії, впровадження профільного навчання, формування інклюзивного середовища, поєднання знань та навичок в реальному житті та своїми особистими напрацюваннями.

По завершенню конференції зведений хор керівників навчальних закладів освіти Подільського району презентував свій виступ. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024