КМДА Київська міська державна адміністрація


17 серпня 2018

«Київводоканал» закликає підприємців суворо дотримуватися Правил приймання стічних вод до міської каналізації

«Київводоканал» закликає підприємців суворо дотримуватися Правил приймання стічних вод до міської каналізації

ПрАТ «АК «Київводоканал» закликає всіх підприємців, які користуються умовами на скид, суворо дотримуватися Правил приймання стічних вод у міську каналізацію.

Останнім часом спостерігаються систематичні випадки надходження на очисні споруди Бортницької станції аерації (БСА) стоків із значним перевищенням нормативних скидів у каналізаційну мережу.

Моніторинг стічних вод за січень-липень 2018 року показує перевищення забруднюючих речовин у рази: завислі речовини – 647 г/м3 (норма – 300 г/м3), азот амонійний – 48,7 г/м3 (норма – 20 г/м3), фосфати – 24, 22 г/м3 (норма – 8 г/м3), хімічне споживання кисню (ХСК) – 1076 г/м3 (норма – 500 г/м3).

Для доведення очистки до нормативів БСА витрачає набагато більше електроенергії, часу та людських ресурсів. Перевищення забруднюючих речовин також негативно впливає на екологічну ситуацію у столиці загалом.

У разі, якщо абонент не може довести якість стічних вод до нормативів, цю функцію на себе бере «Київводоканал». Потрібно заключити договір на доочистку стічних вод та сплатити за це відповідні кошти. В окремих випадках підприємство рекомендує встановити локальні очисні станції на базі компаній, чиї стоки систематично перевищують нормативні вимоги.

У Києві є приклади соціально відповідальних компаній, які вже на етапі проектування передбачили будівництво локальних очисних систем. На жаль, таких абонентів у столиці дуже мало.

Локальні очисні станції є загальноприйнятою практикою у світі. «Київводоканал» докладає максимум зусиль для того, щоб були прийняті нові Правила приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення, які вимагатимуть від підприємств-забруднювачів встановлення таких станцій, а також жорстко обмежать норми скиду небезпечних та забруднюючих речовин до централізованої каналізаційної системи.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.