Головна  →  Новини  →  18 липня 2018

КМДА затвердила проект будівництва ділянки метрополітену від станції «Сирець» на Виноградар

КМДА затвердила проект будівництва ділянки метрополітену від станції «Сирець» на Виноградар

Київська міська державна адміністрація затвердила проект будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар. Про це йдеться у розпорядженні КМДА від 11 липня 2018 року, коментує заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Ми багато разів чули: знову затримується оголошення. Чули сумніви від людей. Але будівництво метро (а це масштабний проект) вимагає не лише детального аналізу, але й ґрунтовної підготовки. Саме тому проект готувався не один місяць, а наступні оголошення – про тендери, тощо – будуть здійснюватися лише після детальної попередньої роботи. Ми маємо дбати і про дотримання вимог законодавства, і про інтереси киян, і про безпеку та якість», – підкреслив Дмитро Давтян.

За його словами, нова ділянка лінії метрополітену складатиметься із двох станцій – «Мостицької» та «Проспекту Правди», а також із ділянки вилочного відгалуження у бік станції «Виноградар».

За планом будівельні роботи триватимуть 36 місяців, їхня вартість оцінюється у 6,3 млрд грн.

Згідно з розпорядженням, пропускна спроможність цієї ділянки метрополітену становитиме 40 пар поїздів на годину.

Проект буде реалізований за рахунок коштів місцевого бюджету.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024