КМДА Київська міська державна адміністрація


3 травня 2018

Запрошуємо взяти участь у всеукраїнському таборі "Хорунжий"

Відповідно до пункту 5 Плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017 – 2020 роки, затвердженого розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2017 року № 743 та календарного плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на 2018 рік, затвердженого наказом Мінмолодьспорту від 15 березня 2018 року № 1126, Міністерство молоді та спорту України спільно з управлінням освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації та у співпраці з Центром національно-патріотичного виховання дітей та молоді м. Луцька з 04 червня по 01 липня 2018 року проводитимуть у Волинській області (м. Ковель) чотири Всеукраїнських табори, спрямованих на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, "Хорунжий".

Метою табору є практична підготовка молоді до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, а також відпрацювання військових навиків, а саме поводження зі зброєю, що в свою чергу сприятиме підвищенню престижу військової служби.

У рамках заходу будуть проводитись заняття з освоєння військових спеціальностей: стрілецька підготовка, тактико-медична підготовка, розвідувальна підготовка, курс виживання та орієнтування на місцевості.

Орієнтовні дати проведення таборів:

"Хорунжий – I" ("Хорунжий" імені полковника Армії УНР П. Болбочана) – 04 – 10 червня 2018 року;

"Хорунжий – II" ("Хорунжий" імені засновника УПА "Поліська Січ") – 11 – 17 червня 2018 року;

"Хорунжий – III" ("Хорунжий" імені командира першої сотні УПА (ОУН (б)) Г. Перегіняка ("Коробки")) – 18 – 24 червня 2018 року;

"Хорунжий– IV" ("Хорунжий" імені першого командира УПА на Волині В. Івахіва ("Сонара")) – 25 червня – 01 липня 2018 року.


Кількість учасників одного табору 70 осіб (280 осіб загальна кількість учасників чотирьох таборів) із більшості областей України та міста Києва, серед яких представники військово-спортивних та військово-патріотичних клубів, військових ліцеїв віком від 14 до 18 років.

Звертаємо вашу увагу, що витрати на проживання, харчування та проїзд в одну сторону здійснюється за рахунок організаторів.

Інформацію про осіб, які бажають взяти участь у таборі необхідно подати до 02 травня 2018  року (бажаючі взяти участі у таборі "Хорунжий – І", "Хорунжий – ІІ) та до 15 травня 2018 року (бажаючі взяти участі у таборі "Хорунжий – ІІІ", "Хорунжий – ІV") згідно встановлених форм (додаток 1) на електронну адресу [email protected] та заповнити анкету за посиланням https://goo.gl/forms/tQ1HtSqeCrnxxLiu1


Лист-підтвердження про відібраних учасників буде надіслано додатково.

Контактна особа – головний спеціаліст відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Коновалюк Ольга (тел.: (044) 289 08 30).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.