Головна  →  Новини  →  24 квітня 2018

У Подільському районі провели мітинг-реквієм з нагоди 32-х роковин Чорнобильської катастрофи (фото)

У Подільському районі провели мітинг-реквієм з нагоди 32-х роковин Чорнобильської катастрофи (фото)

24 квітня біля пам’ятника чорнобильцям, який встановлено у сквері на вулиці Кирилівській, відбувся мітинг-реквієм з нагоди 32-х роковин Чорнобильської катастрофи. Кожного року сюди приходять люди, які безпосередньо брали участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАС, члени сімей тих, хто помер внаслідок хвороб, отриманих в результаті опромінення, молодь, ветерани, представники влади та громадськість.

Звертаючись до присутніх на мітингу, перший заступник голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Микола Дубовик сказав: «Вже 32-й раз ми згадуємо страшну катастрофу, що трапилася на Чорнобильській атомній електростанції, вшановуючи наших співвітчизників, які брали участь у ліквідаційних заходах цієї катастрофи, та які своїм подвигом врятували мільйони життів. Пам’ять про їхню мужність завжди буде жити в серцях українців».

Перший заступник голови району також вручив грамоти присутнім ліквідаторам та постраждалим від катастрофи на ЧАЕС.

Перед учасниками мітингу-реквієму зі словами пам’яті виступила голова районного громадського об’єднання «Фонд допомоги інвалідам Чорнобиля» Тетяна Омельяненко, після чого всіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Учасники мітингу-реквієму поклали квіти до пам’ятних знаків «До 25-х роковин Чорнобильської катастрофи» та до пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та біля Національного музею «Чорнобиль».

Протягом квітня у навчальних закладах Подільського району проходять зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, уроки пам’яті, конкурси малюнків, тематичні бесіди. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024