Головна  →  Новини  →  1 лютого 2018

15 лютого всі бажаючі можуть долучитися до донорства крові у Подільському районі

15 лютого всі бажаючі можуть долучитися до донорства крові у Подільському районі

15 лютого у межах щомісячної акції до 100-річчя Товариства Червоного Хреста України у приміщенні Подільської районної організації Товариства Червоного Хреста міста Києва всіх бажаючих запрошують здали донорську кров для тих, хто того потребує.

Донором може бути кожна здорова людина від 18 до 60 років. Напередодні кроводачі потрібно виключити з раціону жирну їжу.

Здача крові або плазми корисна для здоров'я донора:

  • запускає процес оновлення організму,
  • стимулює імунітет,
  • знижує ризик розвитку захворювань серцево - судинної системи.
  • Забір крові проводиться лише стерильними індивідуальними системами одноразового використання, що повністю виключає зараження.

При здачі крові донор безкоштовно обстежується на: групу крові, резус-фактор, біохімічне обстеження, ВІЛ, гепатити «В», «С», сифіліс, АТЛ (печінковий показник).
Після здачі крові донору надається звільнення на 2 дні від роботи та навчання із збереженням заробітної плати (можна використати упродовж року з моменту здачі крові). Компенсаційна плата – 73 грн. на харчування.

Детальну інформацію можна дізнатися на телефоном: 425-50-27, 425-45-17.

Стати донором - це виняткова можливість подарувати свою кров незнайомій людині, яка потребує допомоги. Донорська кров потрібна людям, які мають онкологічні захворювання і залишаються живими завдяки донорам. Вона також може бути використана при операціях, пологах, кровотечах, тяжких травмах, опіках. Штучної альтернативи продуктам крові не існує. Кров однієї людини може врятувати життя 5-4 пацієнтам.

Всіх бажаючих чекають 15 лютого 2018 року (четвер) з 9.30 до 13.00 за адресою: Контрактова площа, 12 (вхід з двору), 2-ий поверх. При собі обов’язково мати паспорт та ідентифікаційний код.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024