КМДА Київська міська державна адміністрація


19 січня 2018

Відповідальне ставлення киян до імунопрофілактики убезпечить столицю від спалахів та епідемій інфекційних хвороб – Валентина Гінзбург

Відповідальне ставлення киян до імунопрофілактики убезпечить столицю від спалахів та епідемій інфекційних хвороб – Валентина Гінзбург

Відповідальне ставлення киян до імунопрофілактики убезпечить столицю від спалахів та епідемій інфекційних хвороб. На цьому наголосила директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, коментуючи безпрецедентну активність щодо вакцинації проти кору. За її інформацією, тільки за вісім днів 2018 року щепилося понад 23 тисяч киян. Переважна більшість із них – діти.

«Це дуже втішна цифра, яка свідчить про те, що кияни – насамперед батьки – прислухалися до лікарів, повірили в те, що вакцинація – найнадійніший спосіб профілактики більшості інфекційних хвороб. Проте потрібно розуміти, що кір – не єдина небезпечна інфекційна хвороба. Є багато інших загрозливих захворювань, уникнути яких допоможуть щеплення», – зазначила Валентина Гінзбург.

Вона закликала мешканців столиці не зупинятися та не обмежуватися лише вакцинацією проти кору.

«Звертаюсь до киян, особливо до батьків маленьких жителів столиці: знайдіть час, відвідайте свого педіатра чи сімейного лікаря! Дізнайтеся про вакцинальний статус своїх дітей, отримайте рекомендації щодо обов’язкових щеплень і, в разі відсутності протипоказань, зробіть їх!» – наголосила Валентина Гінзбург.

Також вона подякувала представникам засобів масової інформації за надання резонансу цій темі і попросила й надалі підтримувати суспільний інтерес до важливості вакцинацій.

«Завдяки телевізійним сюжетам, чисельним публікаціям, інтерв’ю тощо лікарям вдалося достукатися до багатьох киян, які в результаті сьогодні захищені від кору. Сподіваюся, що з вашою допомогою незабаром столиця, а тож і країна в цілому стане недоторканою для більшості вакцинокерованих інфекційних хвороб», – звернулася до журналістів директор Департаменту.

За наведеною нею найновішою статистикою, на ранок 19 січня у Києві зареєстровано 109 випадків захворювання на кір, у тому числі 81 випадок серед дітей до 17 років.

«На щастя, спостерігається тенденція до уповільнення темпів захворюваності на кір. Цьому, безперечно, сприяє вакцинальна активність населення та запобіжні заходи, запроваджені міською владою. Проте розслаблятися зарано. Пильнуйте себе, не відвідуйте без крайньої потреби закриті приміщення з великою скупченістю людей, не нехтуйте елементарними заходами, на кшталт вологого прибирання та провітрювання», – нагадала Валентина Гінзбург.

Також окремо вона порадила батькам студентів, які навчаються у столиці, особисто проконтролювати чи щеплені їхні діти.

«Пам’ятаймо, що ці самостійні дорослі люди, які вже може і живуть в іншому місті, все одно діти. Дітям до 18-ти років щеплення роблять безкоштовно. Загляньте у їхні медичні картки, зателефонуйте своїм студентам та наполегливо порекомендуйте відвідати терапевта, який визначиться щодо доцільності вакцинації чи ревакцинації», – закликала Валентина Гінзбург.

 

Джерело: https://kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.