КМДА Київська міська державна адміністрація


10 січня 2018

Про ускладнення епідемічної ситуації із захворюваності на кір в місті Києві (фото)

Про ускладнення епідемічної ситуації із захворюваності на кір в місті Києві (фото)

За інформацією Державної установи "Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" у м. Києві у 2017 році розпочався черговий підйом захворюваності на кір. Захворіло 87 осіб, у тому числі 63 дітей (у 2016 році було зареєстровано лише 2 випадки). Захворюваність реєструвалася у вигляді спорадичних випадків і спалахів. 86% серед всіх захворілих не були щеплені проти кору.

У 2017 році зареєстровано 5 спалахів кору, 4 з яких - серед представників ромської національності (захворіло 34 особи, у тому числі 32 дитини). З початку 2018 року інтенсивність епідемічного процесу значно зросла.

Станом на 09.01.2018 зареєстровано 54 випадки кору, з них 43 випадки серед дітей.

За попередніми даними майже всі хворі були не щеплені проти кору, через відмову. Хворіють діти різних вікових груп. Серед дітей дошкільних навчальних закладів зареєстровано 11 випадків, серед школярів 21 випадок. Також зареєстровано 1 випадок у вчителя початкової школи.

З епідеміологічного анамнезу встановлено, що понад 20 хворих з 22.12.2017 до 30.12.2017 відвідували масові заходи в місті.

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві спільно з Подільської районною в місті Києві державною адміністрацією та Державної установою «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» провели епідеміологічне розслідування цирку Кобзов як місця масового скупчення людей.

Ситуація знаходиться під контролем Київської міської державної адміністрації.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.