Головна  →  Новини  →  28 грудня 2017

Більше півмільйона українців записалися на прийом до лікаря онлайн у 2017 році

Більше півмільйона українців записалися на прийом до лікаря онлайн у 2017 році

З початку 2017 року більше півмільйона українців вперше записались на прийом до лікаря онлайн та прийшли на консультацію без живої черги. За рік можливість попереднього запису стала доступною майже для всіх поліклінік столиці та для деяких міст України. Так, у 8 з 10 районів Києва працює безкоштовний Сервіс Helsi, за допомогою якого щоденно на прийом до лікаря реєструється 7000 людей.

«Для того, щоб попередній онлайн запис до лікаря став можливим, проектний офіс eHealth провів величезну роботу. Так, спочатку ми навчили більше 2000 лікарів та медсестер основам комп’ютерної грамотності та показали, як правильно користуватись системою. Сьогодні у кожній поліклініці працюють консультанти, які допомагають пацієнтам та лікарям у разі виникнення проблем або запитань. Разом із проектним офісом ми відвідали всі обласні центри, розповіли про засади реформи. Відтепер у медзакладах поступово зникатимуть черги, що підвищує якість сервісу та позитивно відображається на рівні задоволеності пацієнтів та лікарів», - коментує результати року Артем Михайлюк, директор компанії Helsi.


Крім того, до Національної системи eHealth приєдналося 667 медичних закладів з усіх областей України, 4213 лікарів та 18055 пацієнтів. Більше 80% усіх реєстрацій відбувалися за допомогою Сервісу Helsi.

«Для підписання декларацій з сімейними лікарями до нас приїжджають пацієнти не тільки з міста, а й з довколишніх селищ. Ми сподіваємося, що реформа та новий принцип фінансування буде працювати і це сприятиме поліпшенню якості обслуговування», - коментує Любов Лясевич, головний лікар комунального закладу "Центр первинної медико-санітарної допомоги" м. Торецька, який підписав найбільшу кількість декларацій з пацієнтами.

Очікується, що підписання декларацій із сімейними лікарями триватиме до кінця 2018 року. Це дасть змогу реалізувати принцип «гроші за пацієнтом», коли лікар отримуватиме оплату за надані послуги в залежності від кількості підписаних декларацій і закріплених за ним пацієнтів.

Довідка: Сервіс Helsi.me – це сервіс запису до лікарів та безпечного зберігання медичних даних. Пацієнтам Сервіс дозволяє швидко та зручно записуватися на прийом до лікаря, лікарням – приймати участь у реформі МОЗ та впорядкувати роботу клініки. Сервіс Helsi працює в 262 амбулаторіях та 64 поліклініках України та налічує близько 4800 лікарів. З моменту запуску Helsi.me було здійснено 460 тисяч записів на прийом у медичні установи.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024