Головна  →  Новини  →  19 грудня 2017

Подільська РДА та Фонд допомоги інвалідам Чорнобиля підписали меморандум (фото)

Подільська РДА та Фонд допомоги інвалідам Чорнобиля підписали меморандум (фото)

Сьогодні, 19 грудня, голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Валентин Мондриївський та керівник громадської організації «Фонд допомоги інвалідам Чорнобиля Подільського району м. Києва» Тетяна Омельяненко підписали Меморандум про співпрацю.

«14 грудня ми вшановували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, яка є найбільшою катастрофою за всю історію України. Ми повинні пам’ятати про наших рятувальників і постраждалих внаслідок цієї аварії. Дбайливе ставлення до їх потреб є одним з наших пріоритетних завдань. Тому, підписання цього меморандуму вкотре засвідчить наше спільне прагнення – допомагати ліквідаторам», - зауважив Валентин Мондриївський. Також він подякував Тетяні Максимівні за опіку та підтримку інвалідів Чорнобиля, яку здійснює її громадська організація.

Відповідно до меморандуму сторони працюватимуть над спільним вирішенням питань, що стосуються соціального та медичного захисту, санаторно-курортного лікування, житлово-побутового, транспортного забезпечення та інших питань життєдіяльності громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Меморандум діє до 2022 року і може бути продовжений за згодою сторін.

Також голова райдержадміністрації за активну громадську позицію та відданість справі вручив грамоти присутнім ліквідаторам та потерпілим внаслідок вибуху на ЧАЕС.

Довідково:

Громадська організація «Фонд допомоги інвалідам Чорнобиля Подільського району м. Києва» здійснює свою діяльність на території району з 1994 року. Протягом цього часу організація тісно та плідно співпрацює з Подільською районною в місті Києві державною адміністрацією в частині вирішення питань соціального захисту чорнобильців, організації та проведення заходів, надання матеріальної та правової допомоги тощо. «Фонд допомоги інвалідам Чорнобиля» співпрацює з іншими громадськими об’єднаннями та активно займається благодійною діяльністю: надання допомоги бійцям антитерористичної операції, забезпечення інвалідними візками, медикаментами та засобами гігієни інвалідів Чорнобиля та ін. Кількість членів організації становить 128 осіб – це інваліди Чорнобиля та вдови померлих ліквідаторів, які беруть активну участь у суспільно-політичному житті району та допомагають один одному.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024