Головна  →  Новини  →  14 грудня 2017

Учнів ознайомили із Загальною декларацію прав людини (фото)

Учнів ознайомили із Загальною декларацію прав людини (фото)

У бібліотеці Дружби народів провели пізнавальний захід для учнів 8-х класів Фінансового ліцею та школи № 93. Їм презентували інформацію «Закони нашого життя», присвячену Міжнародному Дню захисту прав людини.

Учні дізналися про те, що 69 років тому Генеральна Асамблея ООН запропонувала усім державам святкувати 10 грудня як День прав людини, бо саме в цей день в 1948 році було прийнято Загальну декларацію прав людини. Декларація є видатним документом в історії людства. В ньому зазначено, що кожна людина має право на життя, рівність перед законом, особисту недоторканність, задовільний життєвий рівень, невтручання в особисте та сімейне життя, свободу думки, совісті і релігії, недоторканність житла, справедливий і неупереджений суд, право на працю та справедливу винагороду за неї, яка забезпечувала б гідні умови існування людини.

Цікава інформаційна добірка, правова вікторина і документальний фільм про виникнення теорії держави і права як науки, тематична книжкова викладка викликали щиру зацікавленість школярів.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024