Головна  →  Новини  →  13 грудня 2017

У Подільському районі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (фото)

У Подільському районі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (фото)

13 грудня за участю першого заступника голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Миколи Дубовика, чорнобильців, представників громадських організації, мешканців відбулись урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Починаючи з 2006 року, згідно з Указом Президента України, 14 грудня стало Днем вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Відтоді не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи людей від атомного лиха.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, пам’ятного знаку, відкритого до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи, на вул. Кирилівській, 99, та біля музею Чорнобилю.

У Подільському районі проживає велика кількість людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та були вимушені залишити свої домівки, почавши нове життя на нових місцях. В Управлінні праці та соціального захисту населення Подільської райдержадміністрації на обліку перебувають майже 4000 осіб, які постраждали внаслідок цієї аварії. 

Протягом грудня в установах та закладах Подільського району пройдуть зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, уроки пам’яті та організоване відвідування Національного музею «Чорнобиль».

Для підопічних Територіального центру соціального обслуговування населення будуть організовані виставки та лекції, а районні бібліотеки для своїх відвідувачів проведуть книжкові виставки.

План заходів із відзначення у 2017 році Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Подільському районі м. Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024