Головна  →  Новини  →  6 листопада 2017

6 листопада у Подільському районі відбулися заходи з нагоди 74-ї річниці вигнання нацистів з Києва (фото)

6 листопада у Подільському районі відбулися заходи з нагоди 74-ї річниці вигнання нацистів з Києва (фото)

6 листопада у Подільському районі відбулися пам'ятні заходи з нагоди 74-ї річниці визволення Києва. Так, до пам’ятника воїнам корпусу Людвіка Своболи, що на площі Валерія Марченка,  до могил на Куренівському цвинтарі поклали квіти, вшановуючи пам'ять воїнів-визволителів. 

Голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Валентин Мондриївський, голова Ради організації ветеранів Подільського району Микола Гладун, представники ветеранських організацій та подоляни долучилися до проведення мітингу-реквієму біля пам’ятника Героям Дніпровської флотилії, що в Парку моряків. 

Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації зазначив, що визволення Києва і подвиг бійців, які полягли за українську столицю, назавжди залишиться вкарбованим в історію нашого міста та держави.

«Сьогодні ми вшановуємо тих, хто мужньо боронив нашу землю, тих, хто не повернувся з кривавих полів, та тих, хто відродив країну з руїн. У визвольних боях  за наше місто офіцери, солдати і матроси, партизани і підпільники виявили мужність і героїзм у боротьбі з ворогом. На жаль, наразі Україна знову потерпає від агресора. І знову наші діти стали на захист своїх домівок, своєї свободи і незалежності. Безмежна вдячність нашим визволителям за мирну блакить неба над нами, за нашу вільну землю, за честь і гідність Батьківщини. Бажаю всім ветеранам війни та учасникам бойових дій міцного здоров’я і життєвої сили, а подолянам подальших успіхів у повсякденній діяльності на благо нашого району, міста та держави», - сказав Валентин Миколайович.

Також до присутніх зі словами пам’яті звернувся голова Ради організації ветеранів Подільського району Микола Гладун.

Відтак, після хвилини мовчання учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника морякам Героїчної Дніпровської флотилії, до монітора «Желєзняков», обеліска екіпажу канонерського човна «Вірний» та обеліска морякам – підводникам.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024