Головна  →  Новини  →  6 вересня 2013

Стартував етап реалізації проектів-переможців столичних ОСНів

Стартував етап реалізації проектів-переможців столичних ОСНів

У Києві розпочався етап реалізації проектів-переможців міського конкурсу, який міська влада проводила для столичних ОСНів.

Так, за результатами конкурсу 16 проектів, підготовлених активом ОСН Києва, були визнані переможцями й рішенням конкурсної комісії виділено фінансову підтримку з міського бюджету для їхнього втілення.

Варто зазначити, що загальна сума котів для цьогорічних переможців конкурсу збільшена у 2013 році на третину й становить понад 900 тис. грн.

Найпершими до втілення запланованих ідей приступили двоє переможців – колективи ОСН «Будинковий комітет «Вулиця Анни Ахматової, 41, 43» у Дарницькому районі та «Комітет мікрорайону «Дачі Караваєві» у Солом’янському.

Отримавши вчасне фінансування з міського бюджету, вже до кінця вересня у столиці завдяки ОСНівцям з’явиться новий спортивний майданчик у Дарницькому районі, а мешканці приватного сектору Караваєвих Дач на вул. Героїв Севастополя отримають 7 нових сучасних інформаційно-вказівних конструкцій з назвами вулиць.

Наступними до комплексного облаштування елементами ландшафтного дизайну центральної алеї мікрорайону №13 у Деснянському районі приступлять члени ОСН «Комітету мікрорайону «Милославський». Тут облаштують алею садово-парковими лавами, встановлять нові баки для сміття, висадять дерева, а в мікрорайоні «Теремки-2» Голосіївського району ОСНівці планують встановити 2 дитячі майданчики.

Нагадаємо, на виконання заходів міської комплексної програми «Сприяння місцевому самоврядуванню та розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2012-2016 рр.» другий рік поспіль проходить міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування для столичних ОСНів.

На розгляд міської конкурсної комісії, яку очолює голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, у 2013 році надійшло 22 проекти від ОСНів Голосіївського, Дарницького, Деснянського, Дніпровського, Печерського, Подільського, Солом’янського та Шевченківського районів міста.

Органам самоорганізації населення пропонувалося подавати проекти та програми за 9-ма напрямками, обираючи на власний розсуд найбільш необхідний та актуальний для мешканців відповідної території. 70% поданих цього року проектів стосувалося вирішення питань благоустрою територій.

Зазначимо, що активізація діяльності значної кількості ОСН столиці підкреслює зростаючу роль територіальної громади Києва у розв’язанні питань місцевого значення, що є дуже актуальним, зважаючи на доручення Президента України Віктора Януковича щодо вирішення нагальних проблем регіону.

за матеріалами: http://kievcity.gov.ua/news/9808.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024