Головна  →  Новини  →  20 вересня 2017

Шукаємо сім’ї, які мають можливість потурбуватися про дітей, що потребують допомоги

Шукаємо сім’ї, які мають можливість потурбуватися про дітей, що потребують допомоги

У рамках реалізації проекту «Соціальний патронат запровадження кращих практик альтернативного догляду для дітей, які тимчасово залишалися без батьківського піклування» у співпраці між Службою у справах дітей та сім’ї виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та МБО «Партнерство «Кожній дитині» в місті Києві запроваджено інноваційну послугу сімейного патронату.

Найкращий спосіб захистити дитину – це підтримати рідну сім’ю. З метою  забезпечення першочергового права дитини жити та виховуватися у сприятливому сімейному середовищі передбачено створення патронатних сімей.

Особливості цієї форми влаштування дітей полягає у тому, що виховання дітей в сім’ях розглядається як праця. Патронатні вихователі отримують заробітну плату за надання послуг, кошти на утримання дітей відповідно від їх віку та кількості, забезпечуються постійною підтримкою команди професіоналів.

Завдання сімейного патронату – не дати дитині втратити рідних маму й тата, які через складні сімейні обставини не можуть деякий час нею опікуватися. Соціальні працівники допомагають рідним батькам дитини, яка тимчасово (до 3-х місяців) виховується в професійній патронатній сім’ї долати складні життєві обставини, через які її було вилучено. 

Вимоги до кандидатів в патронатні вихователі:

- Громадяни України віком від 25 до 60 років (для жінки) та від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому в шлюбі та проживають на спільній житловій площі;

- Мають позитивний досвід виховання дітей;

- Мають житло: власне, орендоване;

- Не мають судимості;

- Стан здоров’я  дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей;

- Одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю.

Кандидати у патронатні вихователі обов’язково проходять спеціальну підготовку – навчальний курс, який надає можливість опанувати всі тонкощі роботи з дітьми.  

Патронат істотно відрізняється від інших форм прийняття дітей на виховання. Від усиновлення – договірним і тимчасовим характером, від опіки і піклування – віковими межами підопічних, порядком та способом оформлення відносин; від прийомних сімей  та дитячого будинку сімейного типу – способом і порядком передачі дитини, а також кількості вихованців.

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

Про більш детальну інформацію про сімейний патронат ви зможете дізнатися, звернувшись до Подільського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за адресою вул. Мостицька, 20, тел. 460-99-64.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024