Головна  →  Новини  →  4 серпня 2017

Питання безпечної експлуатації дитячих ігрових та спортивних майданчиків обговорили на міжрайонній нараді (фото)

Питання безпечної експлуатації дитячих ігрових та спортивних майданчиків обговорили на міжрайонній нараді (фото)

3 серпня в Голосіївській райдержадміністрації спільно з Печерською та Подільською районними адміністраціями  відбулась робоча нарада "Рекомендації щодо безпечної  експлуатації дитячих ігрових та спортивних майданчиків".

До участі у нараді долучилися представники Департаменту  міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА, працівники секторів з питань охорони праці, управлінь освіти та комунальних підприємств районів.

Завідувач сектору з питань охорони праці Подільської районної в місті  Києві державної адміністрації Тамара Мороз акцентувала увагу присутніх на тому, що дозвілля і відпочинок дітей на ігрових майданчиках повинні бути безпечними та доступним для відвідування кожної дитини.

Так, задля досягнення цієї мети балансоутримувачам  майданчиків потрібно виконувати регулярний, функціональний та щорічний основий огляди.

Зокрема, регулярний візуальний огляд: перевірка обладнання, що дозволяє виявити очевидні небезпечні дефекти, спричинені актами вандалізму, неправильної експлуатації та кліматичними умовами. Регулярний візуальний огляд обладнання дитячого ігрового комплексу необхідно проводити щоденно.

Функціональний огляд: детальна перевірка з метою оцінки робочого стану, ступеню зношеності, міцності та стійкості обладнання. Функціональний огляд обладнання дитячого ігрового комплексу необхідно проводити один раз у три місяці.

Щорічний основний огляд: перевірка, що виконується із періодичністю у 12 місяців з метою оцінки відповідності технічного стану обладнання вимогам безпеки.

Присутні також обговорювали нормативи і вимоги до облаштування дитячих ігрових та спортивних майданчиків, та юридичні аспекти при встановленні та експлуатації.

Підсумовуючи інформацію, обговорену на нараді, учасники дійшли висновку, що всі елементи дитячих майданчиків повинні відповідати ряду вимог, головна із яких - абсолютна безпека: несучі конструкції повинні бути міцними, стійкими, місця зварювальних швів, дерев’яні поверхні ретельно зачищеними і відшліфованими,  конструкція повинна мати якомога менше гострих і виступаючих кутів, володіти довговічністю і зносостійкістю. Дитячі майданчики, в першу чергу, повинні бути ізольовані від проїздів для автотранспорту, від автостоянок і доріжок з інтенсивним пішохідним рухом,  непрохідними. Ці вимоги особливо важливі в цілях зведення дитячого травматизму до нуля. Незалежно від того, для якої мети був виконаний той або інший  майданчик - для індивідуального або суспільного користування, всі його складові частини і вузли повинні бути абсолютно безпечними для дітей.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024