КМДА Київська міська державна адміністрація


7 липня 2017

Оголошення від ПАТ «Київський вітамінний завод». Заява про наміри

ПАТ «Київський вітамінний завод», керуючись вимогами ст. 51 Закону України «Про охорону навколишнього середовища», проводить ОВНС реконструкції та нового будівництва будівель і споруд майнового комплексу на вул.  Копилівській, 38 Подільського району міста Києва (згідно з ДБН А. 2.2-1-2003).

Об’єкт що реконструюється, відноситься до «Переліку видів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.08.2013 № 808.

Відповідно до дод. № 4 ДСП-173, об’єкт відноситься до V класу, з встановленням санітарно-захисної зони 50 м.

Проектом передбачається реконструкція частини існуючих будівель та споруд, переоснащення та заміна обладнання, демонтаж деяких існуючих будівель та споруд на нове будівництво складу сировини і готової продукції. Реконструкція внутрішньо майданчикової системи каналізації з будівництвом споруд очистки.

Основне обладнання яке запроектоване до встановлення це: гранулятори з вихровим шаром: установки для нанесення покриттів; устаткування підготовки цукрової пудри; дизельна електростанція; ламінарні шафи; витяжна шафа; очисні споруди промислово-побутових та дощових стічних вод. Викиди забруднюючих речовин від запроектованих установок (устаткування) відводиться організовано до атмосферного повітря. Технологічне устаткування запроектовано обладнати газоочисними установками: фільтри, циклони. Загальна кількість новоутворених організованих джерел викидів на підприємстві становить до 20 джерел. Також на підприємстві запроектована автомобільна стоянка для власного автотранспорту на 30 машиномісць.

Електропостачання та водопостачання здійснюється від існуючих міських мереж згідно з укладеними договорами.

Можливі види впливу планової діяльності (при експлуатації) на навколишнє середовище:

1)    повітряне середовище (викиди: оксид вуглецю, оксиди та діоксид азоту, бензапірен, вуглеводні граничні, тверді речовини, діоксин сірки, аміак, сірчана кислота, водень хлористий, спирт етиловий, оцтова кислота, сірководень, етил меркаптан та парникові гази).

2)    шумовий вплив об’єкту реконструкції на прилеглу забудову здійснюється при маневруванні вантажного транспорту по території, роботі вентиляційного обладнання та роботі будівельної техніки (під час будівельно-монтажних робіт);

3)    вплив на водне середовище очікується при скиданні (після попереднього очищення на проектованих очисних спорудах) промислово-побутових вод у міську мережу каналізації згідно з укладеними договорами та зливових (дощових) вод в колектор водойми (р. Сирець);

4)    ґрунти, рослинний і тваринний світ, заповідні об’єкти – в межах норми;

5)    на навколишнє соціальне середовище – позитивний: створення нових робочих місць (під час будівництва) та забезпечення населення якісними фармацевтичними препаратами;

6)    на навколишнє техногенне середовище пам’ятки архітектури, історії і культури (як об’єкти забудови), зони рекреації, культурного ландшафту та інші елементи техногенного середовища в межах відведеної ділянки відсутні.

Під час діяльності можуть утворюватись наступні відходи: тверді побутові відходи; лампи люмінесцентні; шини відпрацьовані; батареї та акумулятори відпрацьовані; брухт чорних металів; напівфабрикати власного виробництва препаратів фармацевтичних головних, не придатні до використання за призначенням; розчинники відпрацьовані; папір та картон пакувальні відпрацьовані; полівінілхлорид зіпсований; обладнання електронне загального призначення зіпсоване; прокат сталевий спеціальний зіпсований; шлам, що утворюється у процесі очищення стічних вод. Під час проведення будівельно-монтажних робіт можливе утворення відходів змішаних будівництва і споруд, які будуть передані спеціалізованим організаціям відповідно до укладених договорів.

 Об’єм  виконання ОВНС – згідно з ДБН А.2.2-1-2003.

Відкрите засідання обговорення проекту із зацікавленими громадянами та іншими сторонами в офісі розробника ОВНС  08.06.2017 о 13.00 в офісному центрі за адресою: м. Кив, вул. Васильківська, буд. 14, оф. 604. тел. (044) 496-01-20.

Участь громадськості – для ознайомлення з матеріалами ОВНС звертатися до розробника ОВНС0 ТОВ «НВП «Екозахист», генеральний директор Спіцина А.О. Адреса: 03035, м. Київ, вул. Механізаторів, 2. тел. (044) 496-01-20.

Із зауваженнями та пропозиціями від громадських організацій та громадян звертатись до Подільської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: 04070, м. Київ, Контрактова площа, 2, тел. (044) 226-20-26, (044) 485-18-95

Оголошення в газеті «У ритмі міста» від 01 червня 2017 року № 293.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.