Головна  →  Новини  →  26 червня 2017

Прийомна сім’я, як форма сімейного виховання

Прийомна сім’я, як форма сімейного виховання

Найважливішим для дитини є виховання в сім’ї, але коли це неможливо, то альтернативою біологічній родині може стати прийомна сім’я.

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Для того, щоб взяти на виховання дитину, майбутні батьки проходять навчання в центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вони повинні мати житло й отримувати дохід, не менший за прожитковий мінімум. З боку держави виділяється щомісячна соціальна допомога, розмір якої становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

Прийомні діти – діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, влаштовані до прийомної сім’ї. Прийомні діти виховуються у прийомній сім’ї до  досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах I – IV рівня акредитації – до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

Кандидати у прийомні батьки подають до органу, який утворює дану сім’ю, такі документи:

заява кандидатів у прийомні батьки про утворення прийомної сім’ї;

копії паспортів кандидатів у прийомні батьки

довідка про склад сім’ї (форма №3);

копія свідоцтва про шлюб (для подружжя);

довідка про стан здоров’я кандидатів у прийомні батьки та членів сім’ї, які проживають разом з ними;

довідка про доходи потенційної сім’ї;

довідка про проходження навчання кандидатів у прийомні батьки і рекомендація центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо включення їх у банк даних про сім’ї потенційних усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів;

письмова згода всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають з кандидатами у прийомній сім’ї, засвідчена нотаріально

Якщо Ви відчуваєте в собі сили та бажаєте подарувати шанс на гідне життя дитині-сироті або дитині, позбавленій батьківського піклування, звертайтесь до Служби у справах дітей Подільської районної в місті Києві державної адміністрації за адресою: м. Київ, вул. Борисоглібська, 14 тел.: 425 22 81, 425 02 71, 425 00 18.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024