Головна  →  Новини  →  21 червня 2017

Безпека під час відпочинку на воді та біля неї

Безпека під час відпочинку на воді та біля неї

Найбільш приємний і корисний відпочинок влітку — відпочинок на воді. Однак, перебуваючи на водних об’єктах, завжди треба пам’ятати про безпеку.

Основними причинами нещасних випадків на воді є порушення елементарних правил поведінки, купання у нетверезому стані, купання у не пристосованих для цього місцях, запливання на далекі дистанції, залишення дітей без нагляду дорослих.

Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки під час відпочинку на воді є:

- правильний вибір та обладнання місць купання;

- навчання дорослих і дітей плаванню;

- суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах;

- постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.

Цього року паспорти готовності отримали 11 пляжів міста Києва, а саме:

у Дніпровському районі 8 пляжів – “Молодіжний”, “Венеція”, “Передмістна Слобідка”, “Золотий”, “Дитячий”, “Райдуга”, “Тельбін”, “Центральний”;

у Оболонському районі – “Вербний” і “Пуща-Водиця”;

у Деснянському – пляж “Чорторий”.

Також підготовлені 17 зон відпочинку біля водних об’єктів, але без можливості купання: “Довбичка”, “Лісова”, “Русанівська коса”, “Березняки”, “Веселка”, “Верхня”, “Наталка”, “Редьчина”, “Біла”, “Троєщина”, “Галерна”, “Осокорки”, “Сонячна”, “Святошин”, “Голуба”, “Синєозерна” та “Совська балка”.

Забороняється купання у затоплених кар’єрах, каналах, озерах, пожежних водоймах, ставках і інших водоймах, які не мають обладнаних пляжів сезонними рятувальними постами, не визначені як місця масового відпочинку громадян біля води.

Купатися краще у безвітряну погоду, при температурі води не нижче +18°С, повітря – не нижче +24°С та через 1,5 – 2 години після прийняття їжі.

Шановні дорослі! Пам’ятайте, що відповідальність за безпеку дітей під час купання покладається на батьків або дорослого підготовленого керівника групи дітей! Дітей, які не вміють плавати, необхідно купати окремо від інших дітей. Купання дітей при відсутності рятувальних постів заборонено.

Будьте уважні та обережні!

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024