Головна  →  Новини  →  19 травня 2017

Віталій Кличко: «Місто повинне проводити планові відключення гарячого водопостачання для проведення випробувань, адже 90% труб – зношені»

Віталій Кличко: «Місто повинне проводити планові відключення гарячого водопостачання для проведення випробувань, адже 90% труб – зношені»

90% труб, через які в будинки киян постачається тепло та гаряча вода, зношені, тому місто повинне проводити планові відключення гарячого водопостачання для проведення випробувань. Про це в ефірі телеканалу «NewsOne» заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

«Ми отримали у спадок систему водопостачання з радянських часів. Вона застаріла, і значна кількість труб, які прокладали понад 20-30 років тому, вже вичерпали свій термін експлуатації, і їх вже давно час міняти. Тому ми вимушені проводити випробування, аби підготуватися до наступного опалювального сезону та пройти його без аварій. Без таких випробувань система просто може не спрацювати, і місто може опинитися у критичній ситуації», - зазначив міський голова.

Він підкреслив, що відключення гарячого водопостачання та випробування системи відбуваються почергово в різних районах столиці.

«І ми намагаємося зменшити незручності для киян і проводимо планові випробування у максимально стислі терміни», - наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці також вчергове підкреслив, що єдиний тариф, який формує місто, це комунальний тариф за утримання будинку.

«Високі тарифи, на які так часто нарікають українці, формує не місцева влада, а НКРЄ. Єдиний тариф, який формує місто – це утримання будинку та прибудинкової території. І цей тариф – один із найнижчих у країні», - розповів Віталій Кличко.

Джерело: https://kievcity.gov.ua/news/50636.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024