Головна  →  Новини  →  15 січня 2014

Сергій Крушановський - голова Подільської РДА здійснив робочу поїздку місцями району, які пов'язані з ім'ям Т.Г. Шевченка

Сергій Крушановський - голова Подільської РДА здійснив робочу поїздку місцями району, які пов'язані з ім'ям Т.Г. Шевченка

В робочій поїздці місцями Подільського району, які пов’язані з ім’ям Т.Г. Шевченка, взяли участь керівники комунальних підприємств району та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, які безпосередньо відповідають за впорядкування пам’ятних місць, де бував Великий Кобзар, та об’єктів, що носять ім’я поета. Голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Крушановський нагадав учасникам робочої поїздки, що відповідно до Указу Президента держави Віктора Януковича, 2014 рік в Україні оголошено Роком Тараса Шевченка. «В Подільському районі чи не найбільше, з усіх районів столиці, пам’ятних місць, які пов’язані з ім’ям Великого Кобзаря. Тому наше завдання не тільки звернути увагу на матеріально-технічний стан будівель та благоустрій пам’ятних місць, а й привести їх до такого стану, аби нам самим не було соромно за те, що вони носять ім’я Тараса Шевченка», - зазначив очільник району.

Перша зупинка робочої групи була на площі Т.Г.Шевченка. Найбільш проблемним для площі є питання благоустрою. Тому Сергій Крушановський дав доручення керівнику районного шляхового експлуатаційного управління Олегу Хмарському  порахувати необхідні обсяги робіт з відновлення дорожного покриття та тротуарів з тим,  щоб мати реальний кошторис  видатків на проведення необхідних робіт. Заступник начальника відділу по контролю за благоустроєм Андрій Курилко та начальник районного управління торгівлі Вікторія Блюміна отримали завдання детально проаналізувати схеми розміщення малих архітектурних форм і визначитися з їх подальшим функціонуванням. Власне, питання благоустрою актуальні не лише для площі Т.Г. Шевченка, вони стосуються і виходів зі станції метро ім..Шевченко, і кінотеатру Шевченко. Останній, до слова, потребує не тільки впорядкування фасаду та сходів, а й капітального ремонту даху. До речі, в кінотеатрі було нещодавно відреставроване мозаїчне панно із зображенням великого поета, проте, ця робота залишилася непоміченою на фоні того, що потрібно зробити.  Працівники кінотеатру кажуть, що люди із задоволенням ходять на фільми, але естетичного задоволення від внутрішнього та зовнішнього вигляду установи, мабуть, не отримують. Сергій Крушановський доручив своєму першому заступнику  Олегу Бойченко узагальнити інформацію від усіх комунальних підприємств та структурних підрозділів РДА, які причетні до відзначення ювілею Кобзаря, та підготувати відповідного листа на КМДА з тим, щоб отримати необхідну фінансову підтримку на проведення зазначених робіт.

Відповідні заходи з благоустрою будуть здійснені і в селищі Шевченкове біля бювету та ставків по вулиці Кобзарській, а також в парку Березовий гай, де росте знаменитий Шевченківський дуб. Він вдвічі старший за Тараса Шевченка і, вік бере своє. Дерево потребує нагального лікування, хоча кілька років тому в ньому почистили дупла і стягнули тросом великі гілки крони.  Директор КП УЗН Анатолій Яцков інформував учасників робочої поїздки, що незабаром відбудеться засідання комісії, де фахівці приймуть рішення щодо подальшого лікування дерева.

А от станом Шевченкової хати на Пріорці Сергій Крушановський залишився задоволений. Хата-музей утримується, практично, в ідеальному стані. До ювілею Кобзаря тут варто тільки освіжити огорожу. Начальник районного відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Людмила Сабардіна зазначила, що в районі вже давно ведеться відповідна робота по вшануванню Великого Кобзаря, до якої активно долучилися всі бібліотечні установи, мистецькі колективи та учні.  

У підсумку, голова Подільської РДА Сергій Крушановський залишився задоволений інспектуванням місць, пов»язаних з ім.»ям Тараса Григоровича Шевченка і разом з тим зазначив: « Нам потрібно до кінця тижня узагальнити всю інформацію з тим, щоб кожний об’єкт та місце, які пов’язані з ім’ям Кобзаря, якомога швидше можна було привести до належного стану». 

Перейти до фотоальбому: /gallery/43.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024