Головна  →  Новини  →  20 квітня 2017

У КМДА допоможуть контролювати виконання проектів-переможців Бюджету участі

У КМДА допоможуть контролювати виконання проектів-переможців Бюджету участі

Влада докладе всіх зусиль, щоб виконавці проектів-переможців Бюджету участі реалізовували їх за планом. На цьому під час звітної зустрічі з виконавцями та авторами проектів наголосив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний – більшість із проектів вдасться втілити у життя за ті кошти та в ті строки, які були обумовлені раніше.

«Ми будемо питати кожного виконавця, будемо контролювати цей процес, адже для нас це спосіб затвердити свій намір максимально активно залучати мешканців міста до управління. А це зі свого боку означає, що і автори проектів, і розпорядники коштів, і контролююча сторона – всі ми маємо зробити все можливе, щоб цей перший досвід був успішним», – переконаний Геннадій Пліс.

Разом із тим він не заперечує, що на реалізацію проектів можуть впливати й інші процеси, які відбуватимуться у місті.

«Певна річ, зараз більшість структур зосереджені на підготовці до «Євробачення». І тому певна затримка із проектами може бути. Але до конкурсу залишилося менше місяця, я вірю, що все необхідне буде зроблено, і виконавці поставлять проекти-переможці на перший план своїх календарів одразу ж як це дозволить час», – зауважив Геннадій Пліс. 

Наразі в місті реалізовується 62 проекти загальною вартістю  49 млн 996 тис. грн від 56 авторів. Найменший за сумою проект – 75 тис. грн, найбільший – 1 000 млн грн. Громадський Бюджет передбачив 14 відповідальних головних розпорядників бюджетних коштів.

 Довідково.

Громадський бюджет (Бюджет участі) є формою прямої демократії – усі охочі можуть запропонувати цікаві та корисні для загалу проекти, об’єднувати навколо них прихильників. Мешканці районів (без сторонньої участі) через власне волевиявлення обирають найдостойніші, на їхню думку, проекти до фінансування. Відбір виконавців проектів здійснюється за тендером (через Prozorro). Сайт для голосування розроблявся за підтримки USAID.

Із урахуванням коштів, які планується спрямувати на реалізацію громадських проектів у 2017 році (50 млн грн), переможцями стали 62 проекти. Серед переможців найбільше проектів, пов’язаних із освітою, спортом, комунальним господарством та навколишнім середовищем. Історія долучення громадськості до розвитку механізму Громадського бюджету в Києві – http://www.kyivsmartcity.com/projects/public-budget/.

Джерело: https://kievcity.gov.ua/news/49787.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024