КМДА Київська міська державна адміністрація


10 квітня 2017

Внесено зміни до деяких законів України щодо надання допомоги дітям померлого годувальника»

Внесено зміни до деяких законів України щодо надання допомоги дітям померлого годувальника» а саме: «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам» та «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам».

Відповідно до змін право на державну соціальну допомогу набули особи, які не мають права на пенсію, діти померлого годувальника (у тому числі, народжені до спливу 10 місяців з дня смерті годувальника), які на день смерті не мали страхового стажу, необхідного для призначення пенсії інваліда ІІІ групи.

При цьому якщо інвалід з дитинства або дитина-інвалід має право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника (державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію та інвалідам») і державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», ці виплати призначаються одночасно.

Розмір державної соціальної допомоги встановлюється виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність:

на одну дитину померлого годувальника-100%

на двох дітей-120%

на трьох і більше дітей-150%



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.