КМДА Київська міська державна адміністрація


2 лютого 2017

Впродовж 2016 року на промислових підприємствах Подільського району створено 146 нових робочих місць

Впродовж 2016 року на промислових підприємствах Подільського району створено 146 нових робочих місць

На сьогодні, промисловий комплекс Подільського району налічує близько 300 підприємств, з яких 63 - за статистичним визначенням підприємства «великого кола» різногалузевого призначення з середньообліковою чисельністю 11295 осіб (12,0% до загальної чисельності працівників міста, зайнятих в промисловості).

За 11 місяців 2016 року промислові підприємства району реалізували продукції на суму 19 млрд. 508,3 млн. грн., що на 2 млрд. 610,1 млн. грн. (на 15,4%) більше, ніж за відповідний період 2015 року.

За обсягами реалізації район стабільно тримає 2 місце серед районів міста Києва. Питома вага реалізованої промислової продукції Подільського району складає 14,8% від обсягів реалізації по м. Києву.

За 11 місяців 2016 року обсяг реалізованої промислової продукції в розрахунку на 1 особу населення в Подільському районі складає 98 912,4 грн. і є одним із кращих показників серед районів міста Києва (2 місце).

Також, за 11 міс.2016 року по обсягу реалізованої промислової продукції в розрахунку на одного працюючого в промисловій діяльності - 1727,2 тис. грн. Подільський район посів 2 місце серед районів, що на 22,8% більше показника по м. Києву (1406,3 тис. грн).

У 2016 році в порівнянні з відповідним періодом 2015 року, збільшився обсяг реалізованої промислової продукції на підприємствах наступних галузей:

- хімічної та нафтохімічної промисловості;

- постачання електроенергії, газу та кондиційованого повітря;

- виробництва харчових продуктів та напоїв;

- машинобудування;

- легкої промисловості.

У зв’язку із зростанням конкуренції на ринку, падінням споживчого попиту на вироблену продукцію, у 2016 році спостерігалось зменшення обсягів реалізованої промислової продукції на підприємствах наступних галузей:

-      харчової промисловості;

-      виробництва неметалевої мінеральної продукції;

-      інших галузей виробництва.

Впродовж 2016 року освоєно нові види продукції на підприємствах району:

-      ПАТ «Фармак»;

-      ПАТ «Київський суднобудівний судноремонтний завод»;

-      ПАТ «Київполіграфмаш»;

-      ПАТ «Спецмеблі»;

-      ТОВ «Карара».

Протягом січня-грудня 2016 року впроваджено енергозберігаючих та ресурсозберігаючих технологійна: ПАТ «Фармак»; ПАТ «Київполіграфмаш»; ПАТ «Київхліб»; ПАТ «Київський суднобудівний судноремонтний завод»; ПАТ «Спецмеблі», ТОВ «Столичний млин».

У 2016 році промислові підприємства району, такі як ПАТ «Фармак», ТОВ «Столичний млин», ПАТ «Київполіграфмаш», ПАТ «Київський завод шампанських вин «Столичний», ПАТ «Український науково-дослідний інститут радіоапаратури», ТОВ «Ені Україна» та інші, підтримували зовнішньоекономічні зв’язки та здійснювали зовнішньоторговельні операції з країнами СНД, Європи та Азії.

За січень-грудень 2016 року на промислових підприємствах Подільського району створено 146 нових робочих місць.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.