Головна  →  Новини  →  12 січня 2017

У Київраді відбувся ярмарок проектів громадського бюджету

У Київраді відбувся ярмарок проектів громадського бюджету

11 січня в Київській міській раді пройшов ярмарок громадських проектів. Більше 120 авторів поданих ініціатив зареєструвалися до участі в заході, аби публічно продемонструвати свій проект та відповісти на запитання громадськості.

“Наша мета — дати можливість авторам у стінах мерії розповісти про свої ідеї, прорекламувати свій проект, показати людям для чого він, як він може бути корисний для міста. Таким чином, автори проектів мають шанс зібрати підтримку, і отримати фінансування на реалізацію своєї ідеї. Ініціатива київської міської влади дозволяє жителям вперше в історії міста самостійно приймати рішення щодо освоєння бюджетних коштів, а саме – 50 мільйонів гривень, та реалізувати ініціативи, спрямовані на покращення благоустрою столиці”, - зазначає керуючий справами секретаріату Київради Ігор Хацевич.

Кияни мають можливість проголосувати за 321 проект. Віддавати голоси за кращі ініціативи, які втілюватимуть у столиці цьогоріч можна до 29 січня. Станом на сьогодні вже проголосували майже 10 тисяч осіб. На ярмарку була організована окрема зона, де пояснювали всю процедуру голосування.  “Київ — єдине місто, яке дозволило голосувати не за 1 чи 2 проекти, не за категоріями, а одразу за 5 вподобаних ініціатив. Хочу наголосити, що голосування лише електронне, паперове відсутнє. Таке рішення було прийнято після численних обговорень з громадськістю, аби уникнути фальсифікацій. Проголосувати можна з ПК чи мобільного телефону за допомогою картки киянина, BankID, або використовуючи електронний цифровий підпис. Підтримати обрані проекти можна також і в Центрі надання адмінпослуг”, - розповів Заступник директора Департаменту фінансів виконавчого органу Київради (КМДА) Олександр Корень.

Також у рамках ярмарку для авторів проектів відбувся майстер-клас як популяризувати свою ідею, аби вона набрала максимальну кількість голосів. Основна рекомендація — просувати проект у соціальних мережах.

“Щоб проголосувати за ваш проект, люди, в перш чергу, мають про нього дізнатися. Соцмережі — наразі один з найпопулярніших, найшвидших, наймасовіших, до того ж, безкоштовних способів розповісти про свої ініціативи. Робіть онлайн трансляції ваших презентацій, пишіть блоги, заручайтеся підтримкою лідерів думок, можна навіть організувати благодійний захід. Якщо ви не користуєтесь соцмережами, можете розклеювати оголошення в під'їздах”, - наголошує бізнес-консультант Ігор Бетлій. 

Ще один аналогічний ярмарок мають організувати найближчим часом, аби всі автори змогли презентувати свої проекти.

Ознайомитися із презентацією проектів можна за посиланням: 

https://youtu.be/Ce1436rQQE8

Джерело: http://kmr.gov.ua/uk/content/u-kyyivradi-organizuvaly-yarmarok-proektiv-gromadskogo-byudzhetu

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024