Головна  →  Новини  →  6 січня 2017

11-12 січня у місті Києві відбудеться Ярмарок громадських проектів

11-12 січня у місті Києві відбудеться Ярмарок громадських проектів

11-12 січня 2017 року в місті Київ відбудеться Ярмарок громадських проектів, на якому буде презентовано 321 громадський проект, розроблений мешканцями Києва. Ці проекти будуть фінансуватися за рахунок коштів бюджету міста Києв в 2017 році в рамках Бюджету участі.

Нагадаємо, що з 27.12.2016 розпочався етап публічного голосування за кращі громадські проекти, який буде тривати до 29.01.2017 року. Для того, щоб взяти участь у процесі голосування потрібно скористатися електронною платформою проекту Громадський проект м. Київ або віддати свій голос безпосередньо у будь-якому з 10 пунктів-супроводу (РДА) за умови наявності к

артки Киянина. Голосування на електронній платформі Громадський проект м. Київ відбувається за допомогою власного електронного кабінету у ПриватБанк, ConcordBank, Банк Південний, А-Банк, Ощадбанк, ПУМБ або UniCredit Bank. Громадські проекти, які отримають найбільшу кількість голосів у рамках суми фінансування громадського бюджету, будуть реалізовані у 2017 році за кошти міського бюджету.

Мета заходу – залучення до участі у процесі голосування мешканців Києва задля визначення рейтингу поданих громадських проектів та подальшої реалізації протягом 2017 року за рахунок коштів міського бюджету.

Під час проведення Ярмарку громадських проектів будуть презентовані та висвітлені всі деталі поданих громадських проектів. Кожен автор матиме змогу публічно продемонструвати свій проект та відповісти на запитання всіх бажаючих та зацікавлених учасників заходу.

Програма заходу:

  1. Відкриття Ярмарку організаторами та представниками Київської міської державної адміністрації, презентація результатів імплементації інноваційного механізму бюджетування із використання інфографіки поданих проектів.
  2. Зона вільного мікрофона. Стендові доклади.
  3. Зона голосування – кожен учасник матиме змогу віддати власний голос за 5 найкращих проектів.

Історія впровадження громадського бюджету у столиці України: 15 вересня 2016 року виконавчий орган Київської міської ради (Київської міська державна адміністрація) затвердив Положення про громадський бюджет (бюджет участі) міста Києва на 2016, яке передбачає виділення у 2017 році 50 млн. грн. на реалізацію громадських проектів, запропонованих мешканцями міста.

Максимальна вартість одного проекту: 1 млн. грн.

З 22.09.2016 по 06.12.2016 року відбувався процес створення та подання громадських проектів. За цей період киянами було розроблено 496 громадських проекти, спрямованих на покращення інфраструктури свого рідного міста.

Захід організовано ГО «НОВА ЕНЕРГІЯ» за підтримки Київської міської державної адміністрації. Проект реалізується ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Розробник електронної системи — ГО SocialBoost.

Участь у заході безкоштовна за умови попередньої реєстрації за посиланням: https://goo.gl/forms/mOzrMz3pDIl7Ir0B2

Час та місце проведенняз 11:00 до 18:00, м. Київ, вулиця Хрещатик, 36 (Колонна зала Київської міської державної адміністрації).

Проголосуй та обери 5 найкращих громадських проектів до 29 січня 2017 року: https://gb.kievcity.gov.ua/

Контактна особа: Омелічкін Сергій

тел.: +38 050 83 76 941

e-mail: [email protected]

Чекаємо на всіх активних мешканців та гостей міста 11-12 січня на Ярмарку громадських проектів!

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024