Головна  →  Новини  →  22 листопада 2016

У Подільському районі вшанували Героїв Небесної Сотні (фото)

У Подільському районі вшанували Героїв Небесної Сотні (фото)

З нагоди Дня Гідності та Свободи перший заступник голови Подільської райдержадміністрації Микола Дубовик, заступник голови Віктор Смирнов, начальник управління освіти району Марина Васіна разом з жителями району, педагогами та учнями шкіл вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які були подолянами.

У спеціалізованій школі №118 «Всесвіт» учасники урочистої лінійки поклали квіти до меморіальної дошки Дмитру Максимову – майстру спорту України, багаторазовому призеру Чемпіонату світу зі східних єдиноборств серед слабочуючих людей. Дмитро загинув від розриву гранати, зупинивши собою її політ і прикривши побратимів.

В гімназії «Межигірська» також провели урочисту лінійку та поклали квіти до меморіальної дошки Олександру Плеханову - учню гімназії, студенту архітектурного факультету Київського національного університету будівництва і архітектури, який загинув від пострілу снайпера на барикадах Майдану Незалежності  у центрі Києва 18 лютого 2014 року, коли силові спецпідрозділи отримали наказ штурмувати тих, хто вийшов на акції протесту. 

Звертаючись до присутніх на пам’ятних заходах, Микола Дубовик зазначив, що Помаранчева революція та Революція Гідності об’єднали весь український народ задля захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина. «Людей різного віросповідання, людей, які говорили різними мовами, поєднала їх палка любов до своєї Батьківщини. Ці відважні та мужні люди не скорилися злочинній владі і вийшли на спротив її свавіллю, а згодом пішли відстоювати незалежність і цілісність нашої держави на Сході України. На превеликий жаль, вони не дожили до перемоги. Ми низько вклоняємось Героям Небесної Сотні і всім полеглим героям, які загинули на Сході України. Їх подвиг є неоціненним для України. І ми щодня повинні пам’ятати, що їхнє життя обірвалось на злеті аби ми, дорослі, могли вільно працювати, а ви, діти, навчатись під мирним небом» - сказав Микола Григорович.

Всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих та поклали квіти до меморіальних дошок, встановлених на їх честь.

Також у Подільському районі з нагоди Дня Гідності та Свободи в бібліотеках проводяться виставки, тематичні полиці та перегляд літератури. Відділення соціально-побутової адаптації провели для своїх підопічних патріотичні лекції-бесіди, а в освітніх закладах району тривають історико-патріотичні виставки, бесіди, лекції, уроки мужності та  перегляди фільмів про Героїв Небесної Сотні.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024