Головна  →  Новини  →  17 листопада 2016

Проекти, що надійшли для реалізації в Подільському районі, розглянули на засідання комісії з питань громадського бюджету (фото)

Проекти, що надійшли для реалізації в Подільському районі, розглянули на засідання комісії з питань громадського бюджету (фото)

16 листопада відбулося чергове засідання Подільської районної комісії з питань громадського бюджету (бюджету участі) міста Києва. Наразі в електронній системі «Громадський проект» для реалізації в Подільському районі зареєстровано 8 громадських проектів.

З них є декілька, які успішно пройшли попередню оцінку, отримали позитивні звіти про аналіз відповідності законодавству та можливості їх реалізації, та одноголосно прийняті до голосування. Це:

- проект «Ні смертям дітей на пішохідних переходах Подолу»;

- проект «Капітальний ремонт спортивного майданчика по вул. Світлицького, 35-Б»;

- проект «Допомога хворим ДЦП та аутизмом».

Проект «Капітальний ремонт шкільного стадіону ЗНЗ № 63» також успішно пройшов попередню оцінку, проте отримав звіт від управління освіти райдержадміністрації, який потребує доопрацювання. Уточнений звіт буде розглянуто на наступному засіданні комісії.

Крім того, члени комісії розглянули проекти, які успішно пройшли попередню оцінку, та направили їх на аналіз відповідності законодавству та можливості реалізації до профільних структурних підрозділів. Зокрема:

-  проект «Освітлення парку між житловим мікрорайоном та метро «Сирець»;

-  проект «Освітлення єдиної пішохідної дороги через парк від метро «Сирець»;

-  проект «Рятування та безпека на воді».

Ще один проект, котрий розглянули члени комісії, має назву: «Безопасный город». Його було відхилено, оскільки він не відповідає вимогам п.1.3 Положення про громадський бюджет (бюджет участі) міста Києва, а саме: автор проекту не зареєстрований, не проживає та не працює у м. Києві.

Підсумовуючи засідання комісії, її голова Валентин Мондриївський зауважив, що в Києві реалізація бюджету участі відбувається вперше, тому як автори проектів, так і члени, створених з цього приводу комісій, спільно опрацьовують всі особливості та організаційні питання участі в бюджетному процесі міста.

«Бюджет участі – дуже хороший механізм для того, щоб знайти порозуміння між владою та людьми, робити місто кращим, а головне – дати можливість кожному мешканцю відчувати причетність та відповідальність за те, яким буде його улюблений район столиці в майбутньому. В Україні механізм бюджету участі запрацював наприкінці 2015 року, столиця ж приєдналася до нього нещодавно, тому крок за кроком, я впевнений, кияни зрозуміють особливості цього процесу і наступного року це вже буде звична справа як для авторів проектів, так і для всіх, хто залучений в цю роботу», - сказав Валентин Мондриївський.

Нагадаємо, пункт супроводу громадського бюджету м. Києва у Подільському районі знаходиться за адресою: вул. Введенська, 1 (фінансове управління Подільської РДА), 1 поверх .

Графік прийому: понеділок-четвер: 9.00-18.00, п'ятниця: 9.00-16.45, перерва: 13.00-13.45.

Ще є 19 днів щоб подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті! Ви можете подати заявку on-line і відслідковувати долю свого проекту прямо на сайті: https://kyiv.pb.org.ua/

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024