Головна  →  Новини  →  15 листопада 2016

15 листопада - День вторинної переробки сировини

15 листопада - День вторинної переробки сировини

Сьогодні, 15 листопада, у світі відзначають Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки сировини. Головна мета свята — привернути увагу влади, громадськості та промислових структур до цієї теми.

У сучасному світі проблема накопичення відходів стоїть особливо гостро з двох основних причин, наслідки яких можуть бути дуже плачевними для людства.

З одного боку, запаси природних ресурсів, наявних на Землі, не безмежні. Нераціональне їх використання призвело до того, що на сьогоднішній день людство вже витратило приблизно третина цих ресурсів. Саме тому важливо витрачати їх економно, одночасно підшукуючи їм альтернативу і займаючись вторинною переробкою вже використаної сировини.

З іншого боку, однією з причин глобального потепління називають «парниковий ефект», в тому числі через величезні гір промислового та побутового сміття. Люди викидають тонни поліетиленових пакетів, всіляких упаковок, покришок, побутової техніки та інших відходів, розкладання яких триватиме століттями.

Щосекунди у світі з’являється 3,8 кг “екологічно нешкідливого сміття”: недоїдки, яєчна шкаралупа, шкірка від картоплі та інше. Це 29% від середньостатистичного сміттєвого кошика сучасної людини. Інше сміття: 25 % – картон і папір, 13% – скло, 11% – пластик, 4% – метал і 18% – інші матеріали. На смітники викидають 7 млн. тонн одягу, з яких тільки 12% переробляється. Найпоширеніше сміття – сигаретні недопалки. Щороку їх викидається понад 4 млрд. штук.

Сміття треба грамотно утилізувати, а ще краще — переробляти, даючи вже використаному сировині друге життя, — вважають екологи. В першу чергу, на їх думку, вихід із критичної ситуації потрібно шукати на рівні держав. Це може бути створення певної стратегії роботи з відходами, переведення виробничих потужностей на маловідходні технології та інші способи, які дозволять більш інтенсивно переробляти відходи або знижувати їх кількість.

Перелік пунктів прийому відходів як вторинної сировини у Подільському районі:

  1.  вул. Волоська, 19 ;
  2.  вул. Електриків, 26/10;
  3.  вул. Червонопільська, 15;
  4.  вул. Оболонська, 34;
  5.  просп. Свободи, 22;
  6.  вул. Тульчинська, 7-9;
  7. Вул.. Кирилівська, 58.
Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024