Головна  →  Новини  →  26 жовтня 2016

Юні подоляни зустрілися з дитячим поетом Анатолієм Качаном

Юні подоляни зустрілися з дитячим поетом Анатолієм Качаном

25 жовтня в читальній залі бібліотеки імені Корнія Чуковського для дітей було гамірно. Це учні третіх – четвертих класів ШДС імені Софії Русової та гімназії «Синьоозерна» № 257 спілкувалися із дитячим поетом Анатолієм Качаном.

Школярі довго чекали цієї зустрічі і активно готувалися до неї: вивчили багато поезій Анатолія Леонтійовича, познайомилися із його біографією, бо розуміли, щоб стати учасниками поетичного портрету «Листи з осіннього саду Анатолія Качана », треба «озброїтися» аби бути нарівні з ним.

Анатолій Качан познайомив молодших школярів із своєю «осінньою» поезією, представив нову книжку «За нашим садом грає море», яка скоро побачить світ у видавництві «Веселка», розповів про Всеукраїнський літературний конкурс «Шануймо рідне», запропонував дітям гру «Правильна вимова», аби п’ять разів скоромовкою проказати вислів «Чи ти читав Тичину?», уважно вислухав дітей, які декламували його твори, просив присутніх прочитати певні вірші з його книжок та усім учасникам вручав свій EX LIBRIS.

Діти довідалися, що гість удостоєний «Корнійчуковської премії» у 2015 році за поезії, які увійшли до збірки «Листи з осіннього саду», багато віршів стали піснями, а школярі із Хмельниччини за його творами створили п`ять мультиків.

Бібліотекар Ольга Соломонюк предствавила школярам виставку книг Анатолія Качана та закцентувала увагу присутніх на двох дитячих книжечках «Колос наливається» та «Ворота міста», які подарував Анатолій Леонтійович на зустрічі з їхніми батькам-читачами, яка відбулася у бібліотеці ще у 1982 році.

На завершення зустрічі кожен клас забажав зробити свою історичну світлину із прекрасним дитячим поетом Анатолієм Качаном.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024