Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2016

У Подільській райдержадміністрації пройшов семінар щодо подання та оцінки проектів для участі в Громадському бюджеті (фото)

У Подільській райдержадміністрації пройшов семінар щодо подання та оцінки проектів для участі в Громадському бюджеті (фото)

20 жовтня в актовій залі райдержадміністрації відбувся семінар щодо питань підготовки проектів до участі в Громадському бюджеті столиці. Захід було організовано в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи — ІІ впровадження», що реалізується ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень», ГО «НОВА Енергія» та за підтримки Подільської районної в місті Києві державної адміністрації і Громадської ради.

До участі у семінарі долучився і в.о. голови Подільського району Микола Дубовик. Він подякував присутнім, котрі активно працюють над поданням проектів щодо покращення інфраструктури Подільського району та зауважив: «Така форма співпраці дозволить розширити діалог з громадою, дасть можливість максимально враховувати думку жителів столиці у частині формування міського бюджету та головне - реалізувати ті проекти, які на думку самих киян є важливими».

Про всі тонкощі подання проектів до участі в партиципаторному бюджеті присутнім розповіли: старший економіст Департаменту методології та навчальних програм «Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень» Олена Нижник, голова ГО „Нова енергія”- Віталій Филенко, керівник субгранту Сергій Омелічкін та тренер Наталія Винниченко, а також операційний директор SocialBoost Віктор Гурський.

Під час семінару учасникам продемонстрували презентації «Що таке громадський бюджет: основні положення» та «Етапи реалізації громадського бюджету». Були обговорені питання щодо електронної веб-системи «Громадський проект», а також проведено майстер-клас заповнення заявки громадянами та тренінгові вправи.

До реалізації цього проекту в Україні у цьому році, окрім Києва, залучені Черкаси, Полтава, Чернігів, Краматорськ, Львів, Мелітополь, Бердянськ та інші.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024