Головна  →  Новини  →  3 жовтня 2016

Мовчазний крик Бабиного Яру: 75 років трагедії (фото)

Мовчазний крик Бабиного Яру: 75 років трагедії (фото)

30 вересня в актовій залі Будинку дитячої творчості Подільського району пройшов відкритий урок для школярів старших класів на тему: «Мовчазний крик Бабиного Яру: 75 років трагедії або «Біль нашої пам`яті».

Даний захід відбувся в рамках Меморіальних заходів до 75-річчя трагедії у Бабиному Яру. Організатором проведення відкритого уроку виступив Президент Єврейського форуму України, Голова Громадської Ради при Міністерстві освіти і науки України, член державного оргкомітету з нагоди 75 роковин трагедії Бабиного Яру Аркадій Ілліч Монастирський. Він на початку заходу розповів учням про страшні події вересня 1941 року. У супроводі хореографічної композиції «Дитинство Бабиного Яру» своїми спогадами про таргедію також поділилася Майстренко Раїса Вадимівна, одна з небагатьох, яким вдалося вийти живими з Бабиного Яру.

Затамувавши подих, учні слухали розповідь голови асоціації Праведників Світу та України, заслуженої вчительки України Ярової Софії Григорівни про те, як шістнадцятирічною дівчиною вона разом із мамою під час окупації Києва  врятували від знищення у Бабиному Яру сімох чоловік.

Також під час уроку учні переглянули виставу «Валіза» у виконанні акторів Київського театру-студії «Наш театр», яка була присвячена історії Голокосту.

Почуте і побачене не залишило школярів байдужими і змусило їх задуматись над тим жахіттям, яке несе у собі війна. Вони зрозуміли, що шлях до справжнього братерства не в самозабутті, а в самопізнанні. Не треба зрікатися себе і пристосовуватися до інших, а треба бути собою й інших шанувати. Людям всіх націй і народностей для цивілізованого співіснування треба знати як свою історію і культуру, так і культуру та історію інших народів, вміти цінувати себе та інших так, як своїх братів.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024