Головна  →  Оголошення  →  11 листопада 2013

Тиждень безпеки дорожнього руху.

Тиждень безпеки дорожнього руху.

Тиждень безпеки дорожнього руху у період з 11 по 17 листопада в рамках Десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху у світі на 2011 – 2020 роки, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН – це щорічна єдність людей, які об’єднуються задля того, щоб зробити українські дороги безпечнішими. Кожного року всі зацікавлені сторони звітують про результати спільної діяльності і обирають платформу, на якій суспільство будуватиме безпечніші дороги.

Це не тільки профілактика, але стратегія розвитку стосунків між усіма учасниками дорожнього руху. Адже в ДТП гинуть і калічаться не стільки проблемні учасники руху (порушники швидкісних режимів, водії, що перебувають у стані алкогольного сп’яніння, особи з низькими професійними якостями), а й випадкові пішоходи, пасажири транспортних засобів, шляховики, інспектори дорожнього руху та інші. Водночас рідко хто замислюється над тим, що кожен є потенційною жертвою ДТП. Звідси

завдання: звести величину цієї потенційності до мінімуму Ще однією національною особливістю українського порушника ПДР є його надмірна впевненість у собі — він «бачить на десять ходів уперед», він спритний, витривалий, має чудову реакцію, а головне — висококласний водій. Втім, статистика ДТП спростовує ці помилкові думки.

Державтоінспекція закликає кожного водія і пішохода вшанувати пам'ять загиблих особисто - не порушуючи Правил дорожнього руху! Але не тільки на протязі Тижня безпеки та в Всесвітній день пам'яті жертв ДТП, а завжди бути дисциплінованим учасником дорожнього руху і навчити цьому своїх дітей і рідних.

Ми пропонуємо кожному приєднатися до заходу та вшанувати пам'ять жертв ДТП, 17 листопада о 12:00 зупинитися, включити на своїх авто світлову і звукову сигналізацію, і на кілька секунд задуматися ... адже кожного з нас вдома чекають близькі та рідні люди.

Причинами ДТП є грубі порушення правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами, які нехтуючи елементарними правилами здорового глузду, наражають на небезпеку не тільки себе, але і здоров'я, а часом і життя, інших учасників дорожнього руху.

Основні причини дорожніх аварій з року в рік не змінюються. Як і раніше, більше 80% від загального числа ДТП відбувається з вини водіїв, які грубо порушують правила дорожнього руху – виїжджають на зустрічну смугу, нехтують правилами обгону, перевищують швидкість, порушують правила проїзду перехресть.

У світі виділяється ряд факторів ризику на автошляхах - це:

- Ігнорування використання ременів безпеки і дитячих сидінь;

- Перебування за кермом нетверезих водіїв;

- Їзда без мотошоломів;

- Рух зі швидкістю, яка не відповідає дорожній обстановці та перевищення швидкості,

- Відволікаючі фактори, наприклад: розмови по мобільному телефону, відволікання водія на пасажирів, пошук радіостанцій і т.п.

Державтоінспекція постійно проводить акції, основна мета яких - привернути увагу громадян до жахливих масштабів смертності на дорогах не тільки в нашій країні, а й в усьому світі, а також створити потужну суспільну підтримку зміни у свідомості учасників дорожнього руху в плані взаємної поваги, дотримання правил безпеки, підвищення водійської культури. Скоротити кількість дорожньо-транспортних пригод можна тільки спільними зусиллями, проявляючи граничну увагу і обережність, а головне повагу один до одного.

І якщо ми спробуємо поводитися інакше - їздити і ходити, як цивілізовані люди, в атмосфері взаємної поваги - це вже буде великий успіх. Тоді й стане менше вінків вздовж наших доріг ...

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024