Головна  →  Новини  →  3 серпня 2016

Валентин Мондриївський: «Дякуючи підтримці мера, вулиця Сагайдачного найближчим часом стане пішохідною у вихідні та святкові дні» (фото)

Валентин Мондриївський: «Дякуючи підтримці мера, вулиця Сагайдачного найближчим часом стане пішохідною у вихідні та святкові дні» (фото)

2 липня голова Подільського району Валентин Мондриївський провів розширену нараду щодо передачі інженерних мереж на Андріївському узвозі, перекриття вул. П. Сагайдачного і вжиття заходів щодо обмеження доступу до Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

Зважаючи на актуальність питань порядку денного, окрім всіх задіяних районних служб, до участі в нараді долучилися велика кількість посадовців. Це і представники Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА, Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, Головного управління Національної поліції у Києві, міських комунальних підприємств “Інженерний центр”, «Київпастранс», «Київдорсервіс», «Київміськсвітло», «Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд м. Києва», КК «Київавтодор», ПАТ «Київенерго» та інших.

Валентин Мондриївський, розпочинаючи нараду, сказав, що саме вирішення питання передачі об’єктів інфраструктури вулиці Андріївський узвіз на баланс відповідних служб, обмеження доступу до Подільсько-Воскресенського мостового переходу та запровадження пішохідного режиму на вулиці Сагайдачного є важливими на даний час.

«Починаючи з 2012 року, Андріївський узвіз експлуатується щодня, хоча всі пускові черги ще не завершені. Необхідно спільно прийняти рішення щодо подальшого утримання вулиці, передачі всіх мереж на баланс обслуговуючих організацій, щоб вони мали можливість їх повноцінно утримувати. Звичайно, є безліч зауважень до підрядної організації, що виконувала роботи з реконструкції, але з цим розберуться відповідні органи, наше завдання – продовжити запуск наступних черг та створити безпечні умови експлуатації вулиці», - сказав голова району, звертаючись до присутніх. Обговоривши всі спірні питання, учасники наради визначили покрокові дії щодо врегулювання зазначеної ситуації.

Окрім того, на нараді йшла мова і про необхідність вжиття всіх можливих заходів щодо обмеження доступу до Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Як розповів головний інженер КП «Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд м. Києва» Олександр Здольник, фахівці підприємства щоденно інспектують об’єкт та проводять роз’яснювальну роботу серед бажаючих залізти на міст. Також на місці встановлено огороджуючу стрічку, замовлено соціальну рекламу щодо наслідків підкорення висотної споруди та сказав, що підприємство зазнає значних збитків від хуліганів, котрі обклеюють конструкції мосту.

Валентин Мондриївський звернувся до представника правоохоронних органів з проханням допомогти в патрулюванні місць, в яких найчастіше залазять любителі сфотографуватися чи зіпсувати вигляд мосту, а також розглянути можливість застосувати статтю щодо незаконного проникнення на об’єкт будівництва до таких осіб.

Наостанок, голова району інформував присутніх, що мер Києва Віталій Кличко підтримав ідею перетворення вулиці Сагайдачного на пішохідну у вихідні та святкові дні, неробочі дні релігійних свят і найближчим часом вийде розпорядження щодо перекриття руху. «Дякуючи підтримці мера, кияни та гості столиці матимуть можливість комфортно прогулятися історичними місцями, без потоку транспорту та шуму спуститися з Андріївського узвозу до Контактової площі та перейти на набережну Дніпра», - сказав Валентин Мондриївський. Він попросив врахувати ці зміни в схемах руху громадського транспорту та формуванні пасажиропотоків.

За результатами наради буде сформовано протокол доручень щодо виконання всіх обговорених питань.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024