Головна  →  Новини  →  9 червня 2016

Валентин Мондриївський відвідав Київський суднобудівний-судноремонтний завод (фото)

Валентин Мондриївський відвідав Київський суднобудівний-судноремонтний завод (фото)

8 червня голова Подільської райдержадміністрації Валентин Мондриївський відвідав ПАТ «Київський суднобудівний-судноремонтний завод» (ПАТ «КССРЗ»), який розташований у Подільському районі столиці.

Це підприємство майже 120 років працює для забезпечення потреб у будівництві нових суден та ремонту старого флоту. За цей час підприємство виросло від дільниці з невеликими пароплавними майстернями та елінгу до потужного заводу з можливістю будувати судна довжиною до 120 метрів і спусковою масою 1800 тон.

Голова правління ПАТ «КССРЗ» Анатолій Овдій ознайомив Валентина Мондриївського з історією та продукцією заводу.

Сьогодні ПАТ «КССРЗ» - це підприємство, яке працює не тільки у суднобудівному та судноремонтному напрямку, а й у машинобудівному напрямку у виробництві. Потужності підприємства дозволяють виробляти продукцію суднобудування (теплоходи, судна «річка – море», земснаряди, нафтозаливні бункерувальники, баржі та понтони), продукцію суднобудування (дробильне, сортувальне і транспортувальне обладнання для гірничодобувної промисловості та агропромислового комплексу, теплообмінники для підприємств, що освоюють енергозберігаючі технології) та повний комплект робіт по ремонту суден.

«Щорічно завод освоює та виробляє близько 25 нових виробів, поступово розширюючи номенклатуру товарів машинобудування, в першу чергу освоюючи імпортозамінну продукцію гірничозбагачувального напрямку», - розповів технічний директор заводу Костянтин Лошак.

Також голова правління заводу і його заступник з виробництва ознайомили голову райдержадміністрації з територією та виробничими потужностями підприємства.

Валентин Мондриївський високо оцінив роботу подільських суднобудівників і як депутат Київської міської ради висловив зацікавленість у майбутній співпраці міста з заводом, адже наразі актуальним є заміна комплектуючих ліфтів, встановлення у котельнях, в якості альтернативи дорогого газу, котлів на пелетах для опалення житлових будинків та закладів бюджетної сфери.

«Мер Києва Віталій Кличко постійно наголошує на пріоритеті співпраці саме з вітчизняними виробниками, особливо в життєзабезпечення міста. Продукція, що виробляє ваш завод, може стати в нагоді у житлово-комунальному господарстві, розвитку туристичної галузі, створенні мережі муніципальних прогулянкових маршрутів, тощо. Тому, будемо сподіватися на плідну співпрацю та взаємодопомогу», - сказав голова району, підсумовуючи зустріч.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024