Головна  →  Новини  →  17 травня 2016

Від витоків до сьогодення

Від витоків до сьогодення

17 травня у відділенні денного перебування Територіального центру соціального обслуговування Подільського району була проведена лекція “Від витоків до сьогодення ”.

Цікавий матеріал про історію меценатства в Україні підготувала та розповіла присутнім на заході  Кухарєва О.К. -  підопічна  відділення , досвідчений фахівець, колишній музейний працівник Києво - Печерської Лаври.

Часто можна  почути, що меценатство – це подвиг усього людського життя. У часи бездержавності українська культура й українське літературне слово вижили саме завдяки меценатам. Так, наприклад, визначний громадський діяч і благодійник Євген Чикаленко розробив  цілу програму підтримки українських письменників. Благодійницькою діяльністю він займався постійно. Вона була для нього філософією всього життя. "Мало любити Україну до глибини свого серця. Треба – ще й до глибини своєї кишені", – таким було його гасло №1.

Звичайно, сучасні меценати  теж заслуговують на неабияку повагу, але все ж  їм не дорівнятися до величі тих, хто творив нашу українську історію.

В ході лекції підопічні Центру дізналися багато цікавої інформації про постаті українських меценатів - подвижників нашої культури, талановитих і благородних людей,  які були, є і будуть зразком безкорисливості та людинолюбства.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 06.05.2024