Головна  →  Новини  →  6 травня 2016

У Подільському районі відзначили День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Європі (фото)

У Подільському районі відзначили День пам’яті та примирення і  День перемоги над нацизмом у Європі (фото)

6 травня в Подільському районі відбувся  ряд урочистих заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці  Перемоги на нацизмом у Європі, в яких взяли участь ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій на Сході України, волонтери, військовослужбовці,  молодь, школярі та мешканці району.

Розпочалися вони з покладання квітів до пам’ятника воїнам першої Чехословацької бригади Людвіка Свободи, які пліч-о-пліч з бійцями радянської армії боролися за визволення Києва від нацистських загарбників, на Інтернаціональній площі, до могил воїнів – визволителів Києва на Куренівському цвинтарі та до пам’ятного знаку у сквері біля кінотеатру «Жовтень».

Після цього ветерани та керівництво Подільської районної в місті Києві державної адміністрації переїхали до Парку моряків, де пройшов мітинг – реквієм. Покласти квіти до пам’ятника морякам Героїчної Дніпровської флотилії та до монітора «Желєзняков» прийшли ветерани війни, голови ветеранських організацій з прилеглих мікрорайонів, представники громадських організацій, учні шкіл, подоляни та військовослужбовці.

Звертаючись до учасників мітингу – реквієму,  голова Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Валентин Мондриївський зазначив, що з кожним роком усе вагомішим є значення  Перемоги і подвигу наших дідів-прадідів, які, не шкодуючи свого життя, стали на захист рідної землі. «Приклад тих, хто захистив нашу рідну землю від нацизму, надихає нас на нові звершення в ім’я розквіту України. Їх відвагу, відданість, хоробрість, силу духу та незламність ми по-новому переосмислили зараз, коли онуки та правнуки тих, хто захистив світ від нацизму, сьогодні захищають нашу державу від зовнішнього агресора та його прибічників на Сході України. Вони своєю сумлінною службою та відданістю Україні примножують славу своїх предків, які є для них взірцем мужності і героїзму. Вічна слава всім тим, хто віддав своє життя, захищаючи рідну землю!», - наголосив голова райдержадміністрації.

Про героїзм, який проявили воїни в роки Другої світової війни і, про героїзм, який творять українські бійці в зоні АТО, сказали у своїх виступах голова громадської організації ветеранів Подільського району Микола Гладун та голова Спілки інвалідів Афганістану Подільського району Сергій Афіндуліді.

Із закликом пам’ятати про подвиг ветеранів війни до дітей та молоді  звернулася член ветеранської організації мікрорайону «Центральний» Мавієнко Інеса Олександрівна, яка зачитала вірш Андрія Євси «К молодым», а від молодого покоління зі словами  пам’яті виступили учні гімназії № 107 «Введенська».

Після вшанування пам’яті загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання учасники зібрання поклали квіти до монітора «Желєзняков» та до всіх пам’ятників та обелісків, які знаходяться в Парку моряків.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024