Головна  →  Новини  →  12 квітня 2016

Поезія допомагає нам жити разом (фото)

Поезія допомагає нам жити разом (фото)

З нагоди Всесвітнього Дня поезії, який покликаний донести до читачів творчість сучасних поетів та відроджувати одвічну традицію живого звучання поетичного слова, у Подільському районі в бібліотеці імені Джамбула Джабаєва відбулася зустріч школярів загальноосвітньої  школи  № 156 з сучасною українською поетесою Світланою Макаревською.

На початку заходу завідуюча бібліотекою Тетяна Маркевич розповіла учням про те, що Всесвітній день поезії  було проголошено делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році з метою привернути увагу суспільства до поетичної спадщини, культурного відродження та літературного надбання народів світу. Бібліотекар також представила поетесу Світлану Макаревську, розповіла про її творчість, чудові, вишукані, патріотичні та ліричні поезії.

А потім поетеса читала свої твори про любов до матері, про весну у Києві та вірші патріотичного змісту. Особливо зворушливо звучали рядки, у яких поетеса гордо оспівує духовні цінності, приналежність до України: «Родину велику не варто ділить. Я - Українка! Серце щемить, як думаю про Україну…».

Діти були вдячні поетесі за слова, що пробуджують в душі найкращі почуття і висловили своє захоплення її творчістю теплими оплесками. Також вони прочитали улюблені вірші українських поетів Ліни Костенко, Тараса Шевченка та Лесі Українки.

На згадку про зустріч  Світлана Борисівна подарувала бібліотеці збірку своїх поезій.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024