Головна  →  Новини  →  18 березня 2016

У Подільському районі обговорили перспективні плани роботи з учасникам АТО та членами їх сімей в 2016 році (фото)

У Подільському районі обговорили перспективні плани роботи з учасникам АТО та членами їх сімей в 2016 році (фото)

16 березня відбулося засідання Міжвідомчої координаційної комісії по роботі з сім’ями, члени яких є учасниками антитерористичної операції, та сім’ями, переміщеними з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та зони проведення антитерористичної операції.

У ході роботи комісії всі учасники ознайомилися  з результатами виконання протокольних доручень попереднього зібрання та обговорили актуальні питання, з якими часто звертаються учасники АТО та члени їх сімей. Мова йшла про встановлення пам’ятників на місцях поховань загиблих; проведення ремонтних робіт у квартирах; повірка, заміна та встановлення лічильників холодної та гарячої води, газу; поліпшення житлових умов; надання медичної допомоги; організації та проведення оздоровлення дітей учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб.

Також заслухано інформацію керівників структурних підрозділів райдержадміністрації про роботу, проведену протягом 2015 року в напрямку надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей та плани на 2016 рік.

Зі слів начальника управління праці та соціального захисту Світлани Бернадської, станом на 15.03.2016 року на обліку в управлінні перебуває 1268 учасників антитерористичної операції.

Учасники бойових дій, члени сімей загиблих, інваліди та учасники війни користуються пільгами на оплату житлово-комунальних послуг відповідно Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту». Також отримують безкоштовне санаторно-курортне лікування, таким правом скористались 12 учасників бойових дій, з числа учасників антитерористичної операції, та 35 членів їх сімей, в т.ч. у 2016 році – 1 особа. Отримали направлення на безкоштовну психологічну реабілітацію  14 осібі, в т.ч. у 2016 році – 3.

"Працівники управління наразі активно проводять інвентаризацію особових справ учасників антитерористичної операції та визначається кількість тих, кому буде продовжено виплати. Протягом 2016 року із зазначеного питання до управління вже звернулись 42 особи на отримання щомісячної матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідно до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки, яку нещодавно прийняла Київрада, така допомога буде надана всім, хто її потребує", - зауважила вона.

Також головам громадських організацій учасників АТО запропоновано активніше поширювати інформацію, що стосується змін у законодавстві та інших нормативно-правових актах, спрямованих на соціальне забезпечення зазначеної категорії громадян, та, по мірі надходження, інформувати Подільську районну в місті Києві державну адміністрацію про надання необхідної підтримки. Задля ефективного та оперативного вирішення проблем, з якими звертаються учасники АТО, члени комісії прийняли рішення внести зміни в склад та Положення комісії.

Всі фото з засідання

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024