Головна  →  Новини  →  13 березня 2016

Ми пам’ятаємо…(фото)

Ми пам’ятаємо…(фото)

Сьогодні в Подільському районі вшанували пам'ять жертв Куренівської катастрофи, яка сталася 55 років тому і забрала, за різними оцінками, життя близько двох тисяч людей.

Голова Подільського району Валентин Мондриївський, його перший заступник Микола Дубовик та директор КП «Київпастранс» Сергій Майзель поклали квіти до Хреста у пам'ять про загиблих земляків в тій жахливій трагедії біля Кирилівської церкви.

А біля Подільського трамвайного депо традиційно пройшов мітинг-пам’яті за загиблими в Куренівській трагедії. Щорічно в цей день вшанувати пам’ять загиблих на майданчик біля прохідної Подільського трамвайного депо на 11-ту годину ранку приходять очевидці «Куренівського потопу», родичі безвинно загиблих, ветерани-транспортники, працівники КП «Київпастрансу», представники влади та громадські діячі.

Очільник Подільської райдержадміністрації Валентин Мондриївський, генеральний директор КП «Київпастранс» Сергій Майзель, очевидці та родичі загиблих у своїх виступах згадали події того жахливого дня та висловили співчуття всім, хто втратив рідних і близьких через злочин тодішньої влади.

«Минуло 55 років, але й досі ця трагедія залишається білою плямою в історії Києва. Наш обов’язок донести інформацію про події 13 березня до всіх мешканців міста, насамперед, до молодого покоління. Ми пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати про одну з найбільших техногенних катастроф XX століття і про докір владі, яка не змогла ані врятувати своїх громадян, ані розповісти правду про незмірну трагедію. Висловлюю співчуття усім, хто втратив своїх рідних та близьких у той “чорний понеділок” 1961 року. Пам’ять про безневинно загиблих  вічно збережеться в наших серцях», - сказав у своєму слові пам’яті Валентин Мондриївський.

Присутні на заході вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку працівникам трамвайного депо, які  загинули у Куренівській катастрофі.

На завершення мітингу-пам’яті, ієрей Димитрій храму святих апостолів Петра і Павла відправив поминальну панахиду.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024