Головна  →  Оголошення  →  10 березня 2016

Про зміни у пенсійному забезпеченні наукових працівників

З 16.01.2016 набрав чинності Закон України «Про наукову і науково-технічну діяльність» № 848-VIII від 26 листопада 2015 року, який передбачає певні зміни у пенсійному забезпеченні наукових (науково-педагогічних) працівників.

Умови, за яких призначається така пенсія – досягнення певного віку, наявність наукового ( для чоловіків – 20 років, для жінок -15 років) та страхового стажу ( для чоловіків – 35, для жінок 30), не змінилися.

Для обчислення пенсії враховується заробітна плата наукового (науково-педагогічного) працівника за весь період страхового стажу на посадах наукового (науково-педагогічного) працівника, починаючи з 1 липня 2000 року. При цьому враховуються суми заробітної плати як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом, незалежно від того, в скількох наукових закладах проходила трудова діяльність наукового працівника.

Заробітна плата визначається довідкою про заробітну плату, виданою на підставі особових рахунків, платіжних відомостей, інших документів про сплачену і нараховану заробітну плату підприємством, установою, організацією, де працює (працювала) особа, яка звертається за пенсією.

У разі, якщо період страхового стажу на посадах наукового (науково-педагогічного) працівника, починаючи з 1 липня 2000 року, становить не менше як 60 календарних місяців, для обчислення пенсії враховується також заробітна плата за основним місцем роботи за будь які 60 календарних місяців страхового стажу на посадах наукового (науково-педагогічного) працівника підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв.

Пенсії науковим (науково-педагогічним) працівникам призначаються в розмірі  60% суми заробітної плати такого працівника, на яку відповідно до законодавства нараховується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024