Головна  →  Новини  →  19 лютого 2016

У Подільській РДА обговорили правила безпечного використання балонів зрідженого вуглеводневого газу в закладах громадського харчування та на автомобільних газових заправних пунктах

У Подільській РДА обговорили правила безпечного використання балонів зрідженого вуглеводневого газу в закладах громадського харчування та на автомобільних газових заправних пунктах

18 лютого в Подільській районній в місті Києві державній адміністрації  під керівництвом першого заступника голови Миколи Дубовика проведено робочу нараду з питань охорони праці на тему: “Попередження аварій під час експлуатації газових балонів у закладах громадського харчування та на автомобільних газових заправних пунктах ”. В ній взяли участь фахівці з питань охорони праці Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА,  Державної служби України з питань праці,  управління з надзвичайних ситуацій у Подільському районі, відповідальні особи за охорону праці підприємств, установ, організацій та керівники закладів громадського харчування розташованих на території Подільського району м. Києва.

Метою проведення наради було роз’яснення та важливість дотримання правил безпечного користування газовими приладами у побуті, запобігання виникнення аварій та нещасних випадків під час використання балонів зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) в закладах громадського харчування та на автомобільних газових заправних пунктах.

Микола Дубовик наголосив на існуючих проблемах у сфері охорони праці та закликав присутніх на нараді неухильно дотримуватися правил безпечної експлуатації газових балонів у закладах громадського харчування, адже порушення експлуатації балонів зрідженого вуглеводневого газу в закладах громадського харчування веде до аварій з трагічними наслідками – від травмувань до смерті працівників та відвідувачів. Також він акцентував увагу на тому, що великою проблемою є заправка балонів зрідженим вуглеводним газом в непередбачених для цього місцях (до яких відносяться автомобільні газонаповнювальні пункти) при відсутності контролю рівня наповнення балонів та огляду їх технічного стану.  Тільки за минулий рік в Україні сталося 55 аварій при використанні газу в побуті, внаслідок яких було травмовано 116 осіб, у тому числі 50 осіб смертельно.

На нараді обговорили типові причини аварій та нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті, вимоги безпеки під час експлуатації та зберігання балонів ЗВГ в побуті, в закладах громадського харчування та в місцях масового скупчення людей. Також обговорювались питання профілактики щодо зменшення травматизму та аварійності при використанні газу в побуті.

Нагадуємо! Влаштування газобалонних установок скрапленого вуглеводневого газу в закладах громадського харчування допускається лише за проектною документацією, що має відповідати вимогам чинних Державних будівельних норм, Правил безпеки систем газопостачання України та інших нормативних актів. На зберігання та застосування балонів повинен бути оформлений дозвіл.

Відповідальність за технічний стан і безпечну експлуатацію газових балонів та газового обладнання у підприємствах торгівлі, громадського харчування покладається на їхніх власників.

До правил безпеки користування газом не слід ставитися безвідповідально. Лише уважне дотримання вимог законодавства про охорону праці дасть можливість зберегти життя і здоров’я всіх, хто використовує балони з газом!

 Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024