Головна  →  Новини  →  12 лютого 2016

У Подільському районі вшанували учасників бойових дій на території інших держав (фото)

У Подільському районі вшанували учасників бойових дій на території інших держав (фото)

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Почайнинському сквері відбувся мітинг-реквієм в память про воїнів, які загинули в Афганістані та в інших «гарячих точках» планети.

До памятника воїнам-інтернаціоналістам прийшли афганці, родичі тих, чиї імена викарбувані на монументі, представники ветеранських та громадських організацій, молодь та духовенство.

"Тільки ті, хто пройшов війну, хто бачив поруч смерть та страждання можуть розуміти яким безцінним даром є людське життя, мир, спокій і злагода у суспільстві. Там, на реальній війні, люди набувають якості, які необхідні у мирному житті – взаємодопомога, відчуття «плеча», вміння досягти поставленої мети. Ви є взірцем справжнього, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина. Особливо важливо це в наші дні, коли на Сході України ведуться бойові дії з агресором, воїни-інтернаціоналісти стали пліч-о-пліч з молодими бійцями Збройних Сил України. Низький уклін і щира вдячність за громадянську позицію та вірність своїй країні і народу", - сказав тимчасово виконуючий обовязки голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації Валентин Мондриївський, звертаючись до присутніх на мітингу.

Сергій Афіндуліді, голова районної громадської організації ветеранів та інвалідів афганської війни теж зазначив, що хоч вже 27 років минуло від дня завершення війни в Афганістані, але тяжкі втрати, які поніс наш народ, біль спогадів та бойових ран, пам’ять про наших співвітчизників, які навіки залишились солдатами тієї війни, завжди буде жити в наших серцях. «Ми ніколи не повинні забувати про тих, чиї імена викарбувані на цьому обеліску. Вічна їм память і вічний спокій», - сказав він.

Присутні на мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх тих, хто не повернувся з поля бою та поклали квіти до пам’ятника воїнам.

За мужність та відвагу, стійкість характеру, силу духу, відданість Батьківщині, активну громадську діяльність у ветеранському русі Подільського району та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Валентин Мондриївський вручив подяки від Київського міського голови Віталія Кличка, медалі «25 років виведення військ з Афганістану» та нагородив грамотами Подільської райдержадміністрації присутніх ветеранів війни в Афганістані.

На завершення мітингу-реквієму, священики Свято-Іллінської церкви відправили поминальну молитву, а в трапезній храму відбувся поминальний обід.

Переглянути всі фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024