Головна  →  Новини  →  1 лютого 2016

Відбулося засідання Колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації (фото)

Відбулося засідання Колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації (фото)

28 січня на засіданні Колегії Подільської районної в місті Києві державної адміністрації розглянули два питання. Перше стосувалося стану впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у закладах освіти району, а друге - виконавської дисципліни в управліннях, відділах та службах районної державної адміністрації за підсумками роботи 2015 року.

Начальник управління освіти райдержадміністрації Марина Васіна, доповідаючи по першому питанню, наголосила, що заклади та установи освіти району 100% забезпечені комп’ютерною та офісною технікою, але актуальною є проблема її зношеності та застарілості. «За 2015 рік у районі відбулося зміцнення матеріально-технічної бази комп’ютерною технікою - було придбано 38 комп’ютерів та 4 ноутбуки для кабінетів фізики. Це звичайно позитивні зміни, але в умовах постійного зростання контингенту учнів потреба закладів освіти є більшою. У цьому році заплановано обладнати не менше 7 комп’ютерних класів та покращити матеріально-технічне забезпечення закладів освіти сучасною технікою», - сказала Марина Васіна.

Ще одним важливим елементам єдиного інформаційного простору закладів освіти, на якому наголосила начальник управління освіти є створення сайту. «Хороший сайт для школи створює імідж навчальному закладу, знімає безліч запитань, які постійно виникають у батьків. Більшість молодих батьків обирають школу, порівнюючи інформацію на сайтах. Важливо, щоб вони могли знайти відповіді на свої запитання саме на шкільному сайті», - зауважила вона та додала, що 70 % шкіл району мають свої сайти і поки що 20% - дитячі садочки, але робота в цьому напрямку ведеться.

Щодо другого питання, то основний доповідач, начальник відділу контролю Світлана Конах зазначила, що всі завдання, які надходять через службову кореспонденцію та підлягають контролю виконуються вчасно та у встановлені терміни згідно з чинним законодавством. З її слів, у 2015 році  підлягало  виконанню  3518 контрольних документа від органів влади вищого рівня.  Порівняно з аналогічним періодом 2014 року їх кількість збільшилась.  Особлива увага приділяється своєчасності виконання депутатських звернень та запитів. За звітній період  до Подільської  райдержадміністрації надійшло 410  депутатських  звернень, що стосувалися актуальних питань життєдіяльності району.

Крім того, у відділі контролю проводиться відповідна робота щодо належного  забезпечення розпорядження Київського міського голови від 19 березня 2012 року № 419 «Про основні заходи щодо забезпечення виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації».

«Протягом 2015 року до нас надійшло всього 40  запитів, в т.ч.  від юридичних осіб - 34, від засобів масової інформації (радіо, телебачення) – 6. Всі вони опрацьовано вчасно. Скарг на відмову в задоволенні запиту на інформацію не було», - зазначила Світлана Конах.

За результатами засідання Колегії перший заступник голови райдержадміністрації Микола Дубовик дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів щодо озвучених питань.

Переглянути фото

Перейти до спискуВерсiя для друку

 

                          


Інформація про місця укриття населення в підземному просторі Подільського району міста Києва у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природнього та воєнного характеру станом на 26.01.2024